*** София. От 09.00 часа ще започне редовното заседание на

...
*** София. От 09.00 часа ще започне редовното заседание на
Коментари Харесай

Предстоящи събития за 21 юни

***
София.
От 09.00 часа ще стартира постоянното съвещание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще стартира седмичното съвещание на Министерския съвет.

***
Пловдив.
От 10.20 часа министърът на стопанската система Емил Караниколов, регионалният шеф на Област Пловдив Здравко Димитров и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще посрещнат дипломатически корпус в Индустриална зона „ Раковски “.

***
София.
От 09.30 часа 3-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Румен С., Младен П. и други, на които са повдигнати обвинявания за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Илко И., Станко Ж. и други, на които са повдигнати обвинявания за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 8-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Ангел Д., Деян С. и други, на които са повдигнати обвинявания за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Димитринка Ф., Борис Б. и други, на които са повдигнати обвинявания за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала 19 на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей ще бъде открита научната конференция „ Агрокултурни ориентации и практики: Локални трансформации в изискванията на европеизация и глобализация “.

***
София.
От 10.00 часа в Конферентната зала на Софийския университет ще се състои осведомителна среща за запознаване с опциите по план „ Докторантски център Св. Климент Охридски “, финансиран от Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “.

***
София.
От 10.00 до 13.00 часа в кабинет 227 кожни лекари от ВМА ще организират безвъзмездни прегледи.

***
София.
От 11.00 часа, в хотел „ Радисън “, Реформаторският блок взаимно с фондация „ Конрад Аденауер “ провежда кръгла маса на тематика „ Пропорционална, мажоритарна или друга изборна система за почтени и демократични избори ".

***
София.
От 11.00 часа, в постройката на институцията, Омбудсманът Мая Манолова и Фондация „ П.У.Л.С. “ провеждат национална кръгла маса за детската експанзия и насилието над подрастващите.

***
София.
От 11.00 часа в двореца „ Врана ” Либералният институт за политически разбори ще показа резултатите от социологическо изследване на тематика: „ Полови стандарти по отношение на присъединяване на дами в политиката ”. В полемиката след представянето ще вземат присъединяване представители на неправителствени организации, политици, общественици, а специфичен посетител е Н.В. Цар Симеон II.

***
София.
От 11.30 часа, на „ Позитано “ 20, ще се състои среща сред новоизбрания министър-председател на Македония Зоран Заев и ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. След срещата Нинова и Заев ще създадат взаимно изказване.

***
София.
От 13.00 часа в зала „ Роял 3 “ на хотел „ Балкан “ Европейският съвет за външна политика – София провежда полемика на тематика „ Какво следва за Р Македония по европейския път? “. В събитието ще вземе присъединяване министърът на външните работи на Република Македония Никола Димитров.

***
София.
От 13.30 часа 10-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Цветелин Ц., Тихомир В. и други, на които са повдигнати обвинявания за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Симеон Т., Добрин Д. и други, на които са повдигнати обвинявания за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 13.30 часа 18-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Маркс Б., Боян З. и други, на които са повдигнати обвинявания за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 14.00 часа в зала Изток на Народното събрание Политическа партия ВОЛЯ провежда кръгла маса на тематика „ ВОЛЯ за мажоритарен избор “, по време на която водачът на партията Веселин Марешки ще обясни измененията в изборната система, които ВОЛЯ предлага.

***
София.
От 14.00 часа в зала „ Триадица “ на Гранд Хотел София ще се организира Шестото постоянно съвещание на Комитета за наблюдаване на Оперативна програма „ Добро ръководство “.

***
София.
От 14.00 часа в „ София Хотел Балкан ” Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) ще отпразнува 15-тата си годишнина със особено събитие “15 за идващите 15. Кой ще съумява през идващите 15 година и за какво? ”.

***
София.
От 15.00 часа в залата на Представителството на ЕК в България ще се организира конференция, озаглавена „ Детско Здраве в Европейски Съюз и България “, която е проведена от Академия за Лидери.

***
София.
От 15.00 часа в Българска търговско-промишлена палата, Съветът по нововъведения при БТПП провежда кръгла маса на тематика „ Финансовите вложители в поддръжка на новаторските стартъпи и МСП, учредени от студенти и младежи ”.

***
София.
От 18.00 часа в в залата на Столична община на ул. Московска “ 33 ще се състои церемонията по награждаването на спечелилите в състезанието Homemade Green Sofia 2017.

***
София.
От 18.00 часа в Национална Библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “ ще бъде показана поетичната книга на Анна Мария Гюзелева - „ А душата знае “.

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека ще се организира с авторско четене на Георги Господинов на „ От Лапидариум до Там, където не сме и нататък “.

***
София.
От 19.00 часа в Руския културно-информационен център ще се състои концерт на Държавния научен оркестър на солистите „ Русские узори “. Събитието е с вход свободен и е част от Дните на съветската духовна просвета в България.

***
Асеновград.
От 18:00 часа в читалище „ Родолюбие ” ще се състои премиера на книгата „ Един живот в пет тетрадки ”. Книгата съставлява издание на записките на огромната актриса Надя Тодорова. Събитието е част от програмата на Паисиевите дни.

***
Бургас.
От 10.00 часа в Зала 3 на Окръжен съд-Бургас ще се гледа делото на българската гражданка Красимира К., за която е желана Европейска заповед за арест.

***
Бургас.
От 11.00 часа в СУ „ Иван Вазов “ ще се организира конференция, на която ще бъде показана ремонтираната пещ на школата по керамика.

***
Бургас.
От 14.30 часа в Зала 7 състав на Районен съд-Бургас ще заседава по дело, заведено от Петър Н. против локален бургаски уебсайт.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Галерия " Неси " ще бъде показана галерия живопис на Месрур Сабит.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в НЧ „ Надежда “ ще се организира Творческо ателие „ Красотата на българския фолклор “.

***
Варна.
От 10.30 часа на ул. „ Преслав “ 53, „ Социална чайна “, ще се състои конференция за показване на план „ Активни в труда на територията на общините Бяла и Долни чифлик “ по процедура BG05M9OP001-2.005 ”Активно включване ”.

***
Варна.
От 17.00 часа в Градската художествена изложба „ Борис Георгиев “ ще се организира конференция във връзка Дните на съветската просвета във Варна. В нея ще вземат участие Коста Базитов – зам.-кмет на Община Варна, Пламена Рачева – шеф на ГХГ „ Борис Георгиев ”, Андрей Галкин – президент на Общество за дружба и съдействие с балканските страни (Москва, Русия).

***
Велико Търново.
От 17.15 часа в зала 302 на Общината ще се организира Среща на кмета с група съветски публицисти.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа на Паметник “Асеневци “„ ще бъде показан „ Едуард “- моноспектакъл на Петър Антонов- „ Арт лято “.

***
Горна Оряховица.
От 18.00 и 19.00 часа не престават Детски фестивал на изкуствата „ Раховче “ и Международен фолклорен фестивал „ Раховче “.

***
Добрич.
От 11.00 часа на площад „ Свобода “ ще се състои концерт на Духов оркестър – Добрич с диригент Стоян Манов.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Художествена изложба ще бъде открита галерия „ Графика и рисунка “ на Димитър Кулев.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Младежки център – Добрич ще се играе театър по книгите на Хасан Ефраимов „ Дервишки караконджул “, „ Джанки в Манхатън “,„ Епилог – завръщането на караконджула “ и „ Зов към сатаната “.

***
Дупница.
От 17.00 часа Исторически музей ще бъде открита изложбата „ От киноцентъра до музейната витрина ".

***
Кюстендил.
От 19.00 часа общински трагичен спектакъл ще бъде показана постановката „ Любов в лудницата ”.

***
Момчилград.
От 20.30 часа в центъра на града от Сдружението на момчилградчани в Бурса и предприемачи провеждат благотворителна вечер, отдадена на престоящия огромен мюсюлмански празник Рамазан Байрам.

***
Поморие.
От 18.00 часа в Градската художествена изложба „ Дечко Стоев “ писателят Нидал Алгафари ще показа две от своите книги.

***
Пловдив.
От 9:30 часа в зала 1 на Окръжен съд-Пловдив ще се гледа делото против две бивщи служителки на Търговско дружество Национална агенция за приходите, упрекнати в заграбване на средства.

***
Пловдив.
От 9:30 часа в зала 10 на Районен съд ще се гледа делото против 2 лица, упрекнати в безчинство.

***
Пловдив.
От 10:20 часа посланиците на страни от целия свят ще прегледат компании в зона „ Раковски “, част от „ Тракия икономическа зона “. Поканен е и вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.

***
Пловдив.
От 12.00 часа в Общински съвет Пловдив ще се организира конференция във връзка настоящите тематики, свързани с активността на Общинска фондация " Пловдив 2019 ".

***
Смолян.
От 17.30 часа в зала 247 на Община Смолян ще се организира Обществено разискване на доклада за осъществяването на бюджета на Община Смолян за 2016 година

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в Регионална библиотека „ Захарий Княжески “ ще бъде показана книгата „ Зографи оттатък границите “ на Ваня Сапунджиева.

***
Ямбол.
От 05.00 часа при скално светилище на Великата богиня–майка Кибела в Археологически резерват „ Тракийски и древен град Кабиле “ ще бъде пресъздаден древнотракийски обред по по посрещане на Слънцето в най-дългия ден от годината.

***
Ямбол.
От 13.30 часа посланикът на Русия в България Анатолий Макаров ще взе участие в церемонията по полагане на цветя към паметна дъска, отдадена на 23-ти
казашки полк (кръстопът сред ул. „ Търговска “ и „ Преслав “).

***
Ямбол.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на Политическа партия ГЕРБ на ул. „ Георги Бенковски “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР