София.От 09.00 часа празничното богослужение в столичния храм „Свети Великомъченик

...
София.От 09.00 часа празничното богослужение в столичния храм „Свети Великомъченик
Коментари Харесай

Предстоящи събития на 31 март

София.
От 09.00 часа празничното свещенодействие в столичния храм „ Свети Великомъченик Георги Победоносец " (кв. „ Горубляне ", ул. „ Самоковско шосе " № 75), с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, ще бъде управлявано от Негово Преосвещенство Мелнишки свещеник Герасим - основен секретар на Св. Синод на Българската православна черква. След края на църковната работа, пред храма националният омбудсман Мая Манолова ще подари пакети с храна на обществено слаби и възрастни хора, събрани от доброволците на Националната акция „ Великден за всеки - подари празник на баба и дядо ".

***
София.
От 09.00 часа в постройката на централния корпус на Софийския университет „ Св. Климент Охридски ", ще се организира писмения изпит по оповестения от Висш съдебен съвет конкурс за назначение на служба „ прокурор " в районните прокуратури.

***
София.
От 10.00 часа на площад „ Св. Александър Невски " ще се състои формалното разкриване на Мото-сезон 2018г.

***
София.
От 11.30 часа от площад „ Народно заседание " Олимпийските митове Йордан Йовчев и Евгения Раданова, младият гений в алпийските ски Алберт Попов и участничката на Олимпиадата в ПьонгЧанг Теодора Пенчева ще поведат колоната на Велошествието и Велокарнавала.

***
София.
От 12.00 часа в Sofia Ring Mall ще се състои първата от серията изнесени начинания, част от осиновителската акция на Оперативна програма „ Екоравновесие " - „ Подари си другар ". В рамките на акцията, кучета от общинските приюти се извеждат оптимално покрай хората - в търговски центрове, паркове и градинки, с цел да може всеки искащ да се запознае с тях и да ги поразходи.

***
София.
От 16.00 часа в Литературен клуб перото ще се организира показване на книгата „ За положителното име на компанията " на Ясен Гуев.

***
София.
От 19.00 часа на сцената на Театър Азарян ще бъде показано представлението „ В очакване на Годо ".

***
София.
От 19.00 часа в зала „ Орфей " на парк „ Македония " ще стартира първата фестивална вечер на „ Blagoevgrad Blues & Jazz " 2018.

***
Благоевград.
От 11:00 часа пред зала „ 22 септември ", където се намира и Почетното консулство на Казахстан в Благоевград, ще бъде маркиран Казахстанският празник Науръз.

***
Бургас.
От 11.00 часа в конферентна зала на Гранд хотел и СПА „ Приморец " ще се организира премиерата на автобиографичната книга на Стефан Данаилов „ Романът на моя живот ".

***
Варна.
От 11:00 часа в Концертната зала на Младежки дом, ще се организира награждаването на лауреатите в Общинския конкурс „ Възкресение Христово " за великденски рисувани яйца, рисувана и колажирана картичка; великденска декорация и рисувано яйце.

***
Варна.
Два концерта, отдадени на идните празници - Цветница и Великден, ще бъдат изнесени в Градската художествена изложба „ Борис Георгиев ".От 11.30 часа стартира концертът на разбъркан хор „ Морски звуци ", с диригенти Р. Щерева и Стефан Бояджиев - сформира от хорова школа „ Проф. Марин Чонев ", взаимно с Хор на моряците - ветерани „ Христо Манолов ", с диригент Д. Димитров. От 17.30 часа ще пее Хорът на варненските момчета и младежи.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в салон на НЧ „ Искра " Театър ВЕСЕЛ показва: „ Хитър Петър " - детски куклен театър, показан от Куклен спектакъл ВЕСЕЛ.

***
Габрово.
От 16.30 часа в Актовата зала на Национална Априловска гимназия ще се организира Втората сесия на XIV Национален събор на Българския юношески Червен кръст.

***
Добрич.
От 08.00 до 16.00 часа в ЖК „ Рилци " ще се организира възстановка на пролетни традиции „ Пъстър Лазар, шарена Цветница ".

***
Каварна.
От 11.00 часа на общоградския площад пред църквата „ Свето успение Богородично " в Каварна ще се организира честване на пролетните празници Лазаровден и Цветница.

***
Карлово.
В 10.00 часа в „ Бухаловия хан " ще се организира работилница за великденска декорация.

***
Монтана/с. Медковец.
От 09.00 часа, на Лазарова събота, Негово високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил ще оглави архиерейска света Литургия в храм " Св. Параскева ", село Медковец.

***
Пловдив.
В 10.00 часа пред кметството на регион „ Тракия " на бул. „ Освобождение " ще се състои публично разкриване на Велосезон 2018. В 10.30 часа ще бъде даден старт на 3-километров веломаратон до парк „ Лаута ".

***
Пловдив.
В 10.00 часа рокерите ще се съберат на ул. „ Данаил Николаев ", покрай бул. „ Руски ", а в 12.00 часа ще дадат началото на новия мотосезон, след което ще потеглят към Бачковския манастир за традиционнен водосвет.

***
Пловдив.
В 17.00 часа в зала " Съединение " на Регионалния исторически музей ще се организира концерт в памет на маестро Крикор Четинян. Ще вземат участие артисти и диригенти от цяла България, Гърция и Турция.

***
Пловдив.
В 19.00 часа в Комплекс С.И.²Л.А. ще се състои концерт на група ФСБ.

***
Шумен.
От 12.00 часа в ДКТ „ Васил Друмев " ще се състои креативна среща с ръководителите на съставите участници в 13-тите Национални училищен театрални празници.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР