*** София. От 08.30 часа ще започне заседание на Министерския

...
*** София. От 08.30 часа ще започне заседание на Министерския
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 28 ноември 2017

***

София.
От 08.30 часа ще стартира съвещание на Министерския съвет.

***
София.
От 09.30 часа в заседателната зала в постройката на Висшия правосъден съвет ще стартира седмичното съвещание на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа 26 състав на Софийския градски съд ще заседава по делото против Валентин Димитров, Лина Абланска и Мая Стоилова (длъжностно заграбване в изключително огромни размери).

***
София.
От 09.30 часа в Домa на Европа, ул. " Г.С. Раковски " №124, ще се организира полско-български спор „ Миграционни процеси в Европа и миграционни процеси към Европа и техните политически последствия за Стария континент в подтекста на източната политика ".

***
София.
От 10.00 часа в Червената къща ще се организира полемика „ Универсалният базов приход - химера или нeобходимост? " с присъединяване на Ивайло Калфин.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) по отношение на представянето на тазгодишното издание на Барометъра на българската софтуерна промишленост 2016-2017, който е основан след допитване до водещите софтуерни компании в страната.

***
София.
От 11.00 часа в Пресклуб България на Националния стадион ще се състои конференция за честванията на 75-годишнината на НСА " Васил Левски " и обявявaне на формалния старт на самодейност " София - Европейска столица на спорта ".

***
София.
От 11.00 часа в Националния прескуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на Института за пазарна стопанска система, на която ще бъдат показани „ Регионални профили: индикатори за развиване 2017 ".

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на Фондация за развиване на културния и бизнес капацитет на гражданското общество (ФРКБПГО) на тематика „ Приложен спектакъл в поддръжка на деца и младежи с повредено зрение ".

***
София.
От 12.30 часа на ул. „ Ген. Александър В. Суворов " 68, кв. „ Павлово ", ще се състои тържественото разкриване на паметна плоча на генералисимус Александър Василиевич Суворов по случай 288 години от рождението му и 243 години от борбата при Козлуджа ( през днешния ден гр. Суворово).

***
София.
От 12.45 часа в Големия салон на Българска академия на науките ще се състои церемонията по връчване на почетното звание „ Доктор хонорис идея " на проф. Франческо Гуида. По време на събитието проф. Франческо Гуида ще изнесе лекция на тематика: „ Италианското Рисорджименто и националното възобновление на Балканите през ХІХ век ".

***
София.
От 13.00 часа в Регионалния исторически музей заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Димитър Геновски ще валидира пощенско-филателно издание в памет на испанския посланик Хулио Паленсия (1884-1952), избавил стотици евреи по времето на Холокоста.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на Националния комитет за възстановяване водоснабдяването на България /НКБВБ/ и Обществения предприемчив комитет за наложителен ремонт на стената на язовир Бели Искър /ОИКНРС - БИ/ на тематика „ Истината за язовир Бели Искър ".

***
София.
От 13.30 часа 26 състав на Софийския градски съд ще заседава по делото против Светла Пиралкова (сключване на неизгодна сделка).

***
София.
От 14.30 часа, в Аулата на Софийския университет „ Свети Климент Охридски " ще се организира заключителната конференция от план „ Духовността на София в историческата памет " на софтуерна лаборатория „ Мозайка ", съфинансиран по стратегия „ Култура " на Столична община.

***
София.
От 15.00 часа в зала „ Запад " ще се организира съвещание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " Димитър Данчев и общинският консултант Иван Таков ще бъдат разполагаем на софиянци в непрекъснатата приемна на Българска социалистическа партия - София на ул. „ Леге " №10, етаж 1.

***
София.
От 18.00 часа в Националната художествена изложба ще бъде открита изложбата на Група XXL
„ Минало и настояще на един контракултурен роман ".

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои Новогодишен оперетен бал със звездите на Национален Музикален Театър " Ст. Македонски ".

***
София.
От 19.00 часа в ДНК - пространство за актуален танц и пърформанс ще се организира музикално лиричен мултимедиен спектакъл-концерт „ Силует на една обич ".

***
София.
От 19.00 часа в Литературен клуб „ Перото " ще се проведат „ Поетични вечери - спомен за българските писатели ".

***
София.
От 19.30 часа в зала 1 на НДК Ансамбъл „ Чинари " показва новия си авторски театър „ Мистичен темп ".

***
Благоевград.
От 18.00часа в зала „ 22 септември " ще бъде показана книгата „ Ален мак уединен " на английската и българска историчка и писателка Мерсия Макдермот.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Културен център „ Морско казино ", зала „ Георги Баев ", ще се организира „ Лидерите на бъдещето " - вечер на Американския университет в България със специфичното присъединяване на президента Росен Плевнелиев.

***
Варна.
От 10.00 часа в зала 2 на Учебно-спортния комплекс на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър ", като резултат от съдействието сред Агенция „ Митници " и университета, студентите ще получат базови знания за структурата и действието на митническата активност на равнище Европейски Съюз, които са необятно използвани в бъдещата им трудова активност.

***
Варна.
От 14.00 в офиса на ГЕРБ на ул. „ Георги Бенковски " №1 общинският консултант от Политическа партия ГЕРБ - Варна Мартин Байчев провежда приемни за жители.

***
Велинград.
От 13.30 часа стартира районна среща в границите на план „ Регионални политики за устойчива биоенергия - BIO4ECO " по стратегия ИНТЕРРЕГ, Европа на Европейския съюз. Водещ сътрудник е Горският софтуерен център на Каталуния, Испания, а сътрудник от българска страна е Изпълнителна организация по горите.

***
Велико Търново.
От 16.30 часа в постройката на Общинска администрация - Велико Търново ще се организира публично разискване на Доклада за Оценка на въздействието върху околната среда на капиталово предложение за „ Автомагистрала „ Русе - Велико Търново " за обитаемоте места гр. Велико Търново, с. Беляковец, с. Никюп, с. Ресен, с. Водолей, с. Хотница, с. Самоводене, с. Момин общ брой, с. Леденик, с. Пушево, с. Шемшево и гр. Дебелец.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Регионалната библиотека „ П. Р. Славейков " ще бъде показана галерия на Нуркан Нуф.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Изложбени зали „ Рафаел Михайлов " ще се състои концерт на Йоан Димчовски и Йосиф Шерцел - класическа китара ученици на Национално музикално учебно заведение „ Любомир Пипков " град София.

***
Видин.
От 14.30 часа в учителската стая на ППМГ „ Екзарх Антим I " кметът на Община Видин Огнян Ценков ще даде взаимна конференция с шефа гимназията Румяна Петрова и ръководителя на учебното настоятелство Лиляна Цанова, по отношение на отпуснати целеви средства за съоръжение и обзавеждане на кабинети и класни стаи.

***
Горна Оряховица.
От 14.00 часа в постройката на Общинска администрация - Горна Оряховица ще се организира публично разискване на Доклада за Оценка на въздействието върху околната среда на капиталово предложение за „ Автомагистрала „ Русе - Велико Търново " за обитаемоте места гр. Горна Оряховица, с. Янтра, с. Първомайци, с. Крушето и с. Поликраище.

***
Добрич.
От 09.30 часа в Детска градина № 25 ще се състои Куклен театър „ Забързана приказка ".

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежки център-Добрич ще се състои Авторски моноспектакъл „ Вечният жътвар " на Пенчо Иванов във връзка 137 години от рождението на Йордан Йовков.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен спектакъл „ Йордан Йовков " ще бъде показан спектакълът „ Боси в парка ".

***
Казанлък.
От 10.00 часа в Зала 6 на Община Казанлък среща с участниците в делегация на Община Казанлък до побратимения съветски град Толиати. На срещата ще участват участниците в делегацията до Толиати основният проектант на Общината Георги Стоев и общинските съветници доктор Стефка Димитрова, ръководител на Комисията по опазване на здравето и Ахмед Мехмед, ръководител на Комисията по обществени действия и трудова претовареност.

***
Казанлък.
От 11.00 часа в Библиотека „ Искра " ще се състои конференция във връзка старта на нова услугата на библиотеката „ Езиково кафе, взаимно с МЦР - Взаимопомощ.

***
Казанлък.
От 17.30 часа в огромната зала на Младежкия дом в Казанлък ще се състои мултимедийно показване на Експедиция „ Кошница ‘2017 ".

***
Ловеч.
От 10.00 часа в залата на Областен информативен център - Ловеч ще се организира конференция, на която ще се обобщят резултатите от извършените през октомври осведомителни събития в общините на област Ловеч и ще бъдат показани предстоящи благоприятни условия по оперативните стратегии и Програмата за развиване на селските региони за 2018 година според плановете на Индикативни годишни работни стратегии.

***
Павликени.
От 10.30 часа в постройката на Общинска администрация - Павликени ще се организира публично разискване на Доклада за Оценка на въздействието върху околната среда на капиталово предложение за „ Автомагистрала „ Русе - Велико Търново " за обитаемоте места гр. Павликени и с. Паскалевец.

***
Перник.
От 11.00 часа в залата на 1-вия етаж в Община Перник ще бъдат показани пред локалните спортни публицисти препоръчаните от пернишките спортни клубове, състезатели, тимове и треньори за присъединяване в годишната анкета за „ Спортист на годината Перник`2017 ".

***
Плевен.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция на кмета на Община Червен бряг за осъществяването на предизборните обещания от и неговия екип до момента.

***
Пловдив.
От 16.00 часа в офиса на Политическа партия ГЕРБ в регион „ Тракия " в блок 91 Общинският консултант от Политическа партия ГЕРБ в Общински съвет - Пловдив, Иван Вичков ще приема жители.

***
Разград.
От 11.00 часа в зала 308 на Община Разград ще се организира съвещание на комисията за установяване на 10-те най-хубави спортисти, най-хубав тим, най-перспективен млад играч и най-хубав треньор на Община Разград за 2017 година.

***
Русе.
От 10.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се организира взаимно съвещание на непрекъснатата комисия в региона на образованието, младежките действия и спорта и Областния съвет за съдействие по етническите и интеграционните въпроси.

***
Свищов.
От 17.30 часа в Зала №1 на Община Свищов управлението на Общината ще направи доклад на активността си през втората година от мандат 2015 - 2019 година

***
Сливен.
От 12.00 часа чиновници на Сливенския затвор ще стачкуват пред ведомството с гледище за нарастване на заплатите на чиновниците в профилираните дирекции „ Изпълнение на наказванията " и „ Охрана ".

***
Смолян.
От 10.30 часа в в Професионална гимназия „ Карл Маркс " представителите на съдружие „ Българска история " ще прожектират пред учениците няколко епизода от новата документална поредност „ Българско военно знамение ". След това, от 13.00 часа те ще проведат урок в Природоматематическа гимназия „ Васил Левски ".

***
Стара Загора.
От 12.30 часа в Детски отдел на библиотека „ Родина " (ул. „ Българско опълчение " 69) ще се проведат „ Коледа в България " - мултимедийна презентация, викторини, кръстословици, рисунки; „ Българските традиции на Бъдни вечер и Рождество Христово " - рождественски миниатюри, стихове, песни и сценки, показани от деца; Коледна работилница - разработване на Коледна декорация.

***
Стара Загора.
От 16.30 часа в НЧ „ Св. Климент Охридски 1858 " ще се организира награждаване на отличените в състезанието за художествено слово „ Език мой, ангелогласен ".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „ Захарий Княжески " Бил Люис, американски учащ преподавател и бизнес съветник, президент на Мениджърска консултантска група, ще изнесе обществена лекция на тематика: „ Предприемачески метод на мислене ".

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се организира постоянен брифинг.

***
Шумен.
От 11.00 часа в заседателната зала на ДКТ „ В. Друмев " ще се организира съвещание на ПК „ Култура, културно-историческо завещание, туризъм, интеграционна политика и вероизповедания ".

***
Шумен.
От 11.30 часа на бул. „ Мадара " ще се състои акция на ОД на Министерство на вътрешните работи по отношение на продължаващата акция на ОДМВР- Шумен за понижаване на пътно транспортните катастрофи в региона.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 ще се организира взаимно съвещание на Икономическа комисия и ПК ЕСС и по т. 5 за общинската сесия, ще участват шефът на ВиК и представители на Асоциацията по ВиК.

***
Шумен.
От 17.00 часа в библиотеката Изабел декор Цицевиц - преподавател в ШУ „ Епископ Константин Преславски " от Немската работа за научен продан, и Република България „ Стилиян Чилингиров " провеждат прожекция на кино лентата „ Goodbye, Lenin! ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР