*** София От 08.00 часа в Литературен клуб „Перото ще

...
*** София От 08.00 часа в Литературен клуб „Перото ще
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 16 юни

*** София

От 08.00 часа в Литературен клуб „ Перото " ще се организира публично награждаване на отличените деца, взели участие в литературния конкурс „ Искри ".

От 09.00 часа с изпит по математика II и със събеседване за компетентност „ Графичен дизайн " продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за образователната 2019/2020 година От 14.00 часа стартират изпитите по испански и съветски език.

От 09.30 часа Мелнишкият свещеник Герасим ще отслужи архиерейска света литургия в Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски " за Петдесетница.

От 10.00 часа в зала 1 на НДК ще се организира съвещанието на 49-я Конгрес на Българска социалистическа партия.

От 10.00 часа в зали 3, 3.1, 3.2 и 10 на НДК ще бъдат демонстрирани йога практики във връзка Международния ден на йогата.

От 20.00 часа в зала „ Арена Армеец " ще стартира концерт на метъл групата Menowar.

От 20.00 часа в кино клуб Кабана (до НДК) ще стартира концерт на Хилда Казасян и джаз музикантите Живко Петров, Михаил Йосифов, Христо Йоцов и Димитър Карамфилов. Събитието е част от програмата на второто издание на фестивала SoFest.

*** Асеновград

В 11.00 часа в ресторант ``Стори`` ще се организира формален кастинг за дребни Мис и Мистър Асеновград и Мис Асеновград, които са част от националните състезания за дребни Мис и Мистър България и Мис България.

*** Бургас

От 10.00 до 17.00 часа в Туристически комплекс „ Остров Св. Анастасия " ще се организира Биле Фест - фестивал на билките.

От 10.00 до 19.00 часа в Експоцентър „ Флора " ще бъде маркиран Международния ден на йогата.

От 11.00 часа в Експоцентър „ Флора " ще се организира Концерт - матине „ От Франция с обич " на солистите на Държавна опера - Бургас.

От 19.00 часа в Експо център „ Флора " ще гостува американският създател на бестселъри Ерик Уайнър.

*** Бургас./ о. Света Анастасия

Остров Света Анастасия ще посреща посетители с фолклорни ритуали за здраве и изобилие в първото издание на „ Биле фест " - фестивал, отдаден на билките.

*** Варна

От 12.30 часа в зала „ Европа " на Фестивален и конгресен център ще стартира спорен конгрес на тематика „ Агресия, човечност, кино ", който се организира в границите на 18-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми.

*** Горна Оряховица./ с. Горски горен Тръмбеш

От 09.30 часа в НЧ „ Просвета - 1906 " ще стартира третият общински песенен фестивал на остарялата градска ария на Пенсионерските клубове „ Пеем, с цел да не стареем ".

*** Добрич

От 10.00 часа на площад „ Свобода " ще се организира детски панаир.

*** Казанлък

От 10.00 часа в двора на Комплекса за обществени услуги за деца и фамилии Сдружение „ Бъдеще за децата " провежда празник във връзка Деня на бащата.

*** Монтана

От 11.00 часа в парк „ Огоста " ще стартира интернационална киноложка галерия за всички породи CICIB.

От 11.00 часа на игрището под стената на язовир „ Огоста " ще се организира открит шампионат.

От 19.30 часа на пл. „ Жеравна " ще бъде открит 13-ия интернационален фолклорен фестивал „ Монтана` 2019.

*** Пазарджик

От 09.00 часа Константийският свещеник Яков ще оглави Архиерейска света Литургия в катедралния храм „ Св. Богородица " за Петдесетница.

*** Перник./ с. Драгичево

От 10.30 часа на открита сцена пред НЧ „ Пробуда - 1922 година " ще стартира вторият фолклорен фестивал „ На мегдано у Драгичево ".

*** Перник./ с. Големо Бучино

От 17.00 часа на площада в селото ще стартира празничната стратегия във връзка деня на селото.

*** Пловдив

От 11.00 часа в Изследователски център „ Тракарт " (ул. „ Княз Александър I " 25) ще бъдат показани книгите „ Тетралогия на сенките " от Мария Грипе (Швеция) с преводачката Ева Кънева и „ Достатъчно е, че те има " от Малгожата Гутовска-Адамчик (Полша) с преводачката Милена Милева. Събитието е част от програмата на фестивала „ Пловдив чете ".

От 16.00 часа в Изследователски център „ Тракарт " (ул. „ Княз Александър I " 25) ще се организира среща с Невена Митрополитска и нейния втори разказ „ Дарът ". Събитието е част от програмата на фестивала „ Пловдив чете ".

От 17.30 часа в Изследователски център „ Тракарт " (ул. „ Княз Александър I " 25) Дружество на писателите - Пловдив и „ Младият Пловдив чете " провеждат полемика на тематика „ За използването на думите ". Събитието е част от програмата на фестивала „ Пловдив чете ".

От 18.30 часа в Изследователски център „ Тракарт " (ул. „ Княз Александър I " 25) ще се организира лекция на Тодор Терзиев на тематика „ Успешни на следващия ден! ". Събитието е част от програмата на фестивала „ Пловдив чете ".

*** Пловдив./ с. Труд

От 11.15 часа президентът Румен Радев ще посети село Труд за юбилейното празненство на храма „ Света Троица ". В храма ще бъде отслужена празнична света литургия. Църквата е основана от занаятчия Минчо Богданов Стари през 1869 година и в този ден се означават 150 години от построяването й.

*** Русе

От 18.30 часа в Художествената изложба ще бъде показан филмът „ Колекция Bauhaus: BAUHAUS СЦЕНОГРАФИЯ & ТАНЦ ".
Събитието е част от програмата за отбелязването на 100 години от основаването на една от най-значимите художествени школи на 20. век - Баухаус.

*** Смолян

От 09.00 часа в храм „ Св. великомъченица Неделя " Архимандрит Висарион ще отслужи света литургия за Петдесетница. От 11.30 часа ще бъде отслужен празничен водосвет, а по-късно ще има благословена софра.

*** Стара Загора./с. Казанка

От 11.00 часа на площада в село Казанка ще стартира тържественото отбелязване на празника на обитаемото място.

*** Стара Загора./с. Лясково

От 11.30 часа на площада в село Лясково ще стартира тържественото отбелязване на празника на обитаемото място.

*** Стара Загора

От 19.00 часа в парк „ Пети октомври " ще се организира общоградската самодейност „ Хора за хората ".

*** Търговище./ с. Алваново

От 10.00 часа в селото ще стартира Празник на охлюва „ Охльо - Бохльо, покажи си рогцата.... " и празник на селото.

*** Ямбол

От 20.00 часа пред постройката на Община Ямбол ще се състои концерт с присъединяване на Стефан Вълдобрев и „ Обичайните обвинени " и Джипси Кингс " във връзка празника на града.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР