*** София От 06.00 часа на паркинга пред Резиденция Бояна,

...
*** София От 06.00 часа на паркинга пред Резиденция Бояна,
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 15 юни

*** София

От 06.00 часа на паркинга пред Резиденция Бояна, пред Базата на БФС ще стартира надпреварата за колоездачи „ Обиколката на Витоша ". Стартът на супер маратона за скороходци е в 23.59 часа. Офиц иалните награждавания са в събота и в неделя от 16 ч. в зоната на старт/финала.

От 09.00 часа ще стартира изпитът по история на България от втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за образователната 2019/2020 година От 14.00 часа стартира изпитът по химия.

От 09.00 часа Белоградчишки свещеник Поликарп ще отслужи Заупокойна света Литургия в храма на Софийските централни гробища.

От 09.00 часа в Големия салон на Българска академия на науките ще стартира симпозиум на тематика „ Деменции- state of art. Диагностика, лекуване, грижи ".

От 09.45 часа в многофункционален състезателен комплекс " Спортна София 2000 " в " Зона Б-5 " кметът на регион " Възраждане " Савина Савова ще открие Втория детски футболен шампионат за Купа „ Възраждане " за деца родени през 2009 година

От 10.00 часа във ВТУ „ Тодор Каблешков " ръководителят на Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата " Малина Крумова ще взе участие в откриването на второто издание на „ Мото учебно заведение за сигурност ".

От 10.00 часа в столичния парк „ Борисова градия " - сцена „ Лятна сцена " ще се организира третото издание на фестивала на азиатската просвета „ Магията на Изтока ".

От 10.00 часа с вход свободен и многочислени атракции в Националния военноисторически музей (НВИМ) ще се организира Ден на бащата, отдаден на специфичната връзка сред таткото и детето.

От 17.00 часа двете национални стратегии на Българското национално радио „ Хоризонт " и „ Христо Ботев " ще показват акцията на БНР „ Избери живота " на Радио парк фест 2019.

От 17.30 часа в зала " клуб 1 " на НДК ще се състои юбилейна конференция и коктейл „ 20 години кохлеарна имплантация в България - вяра, превърната в действителност ".

*** Боровец

От 10.00 часа ще се състои началото на летен сезон 2019 в Боровец.

*** Варна

От 09.30 часа в амфитеатъра под Пантеона в Морската градина министър Младен Маринов ще участва на 10-ия юбилеен концерт „ С любов за децата, в памет на бащите герои ".

От 09.30 часа на Амфитеатъра под Пантеона в Морската градина ще се организира 10-то юбилейно издание на акцията „ С любов за децата, в памет на бащите герои ". Инициативата е в поддръжка на децата и фамилиите на починали и потърпевши при осъществяване на служебния си дълг служители на реда и пожарникари от Областните структури на Министерство на вътрешните работи.

От 09.30 часа с вход свободен и доста атракции ще се организира Денят на бащата в Парк-музей на бойната дружба - 1444 година „ Владислав Варненчик ".

От 10.30 часа в Дома за медико-социални грижи за деца - Варна (ДМСГД - Варна) ще се организира 19-ата обичайната среща на осиновените деца и техните осиновители под наслов „ Аз и моето семейство ".

От 11.00 часа в кв. „ Аспарухово " стартира обичайният събор „ Аспарухово пее и танцува ".

От 11.00 часа заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова ще участва на откриването на обновената постройка на СУ „ Пейо Кр. Яворов " в жк. „ Владислав Варненчик ". От 12.00 часа тя ще се включи в откриването на осъвременената ул. „ Цар Симеон І ".

От 11.30 часа ловци от Сдружение „ Ловно-рибарско сдружение " - Варна ще поднесат венци пред паметниците на Васил Левски и Христо Ботев в Морската градина.

*** Видин

От 12.30 часа в спортна зала " Фестивална " кметът на Община Видин Огнян Ценков ще открие интернационалния шампионат по баскетбол за юноши за купата на " Дунав мост Видин-Калафат " АД, който се провежда по отношение на 6- годишнината от откриването на моста.

*** Летница./с. Горско Сливово

От 19.00 часа в местността Гарваница край село Горско Сливово ще стартира петото издание на фестивала „ Под звездите на деветашкото плато ".

*** Момчилград./с. Татул

От 18.00 часа от паркинга пред Община Момчилград ще започва обичаен колопоход с маршрут от Момчилград до Татул. От 20.30 часа край село Татул ще стартира 13-ото издание на рок фестивала „ Нощта на Орфей ".

*** Монтана

От 10.00 часа на площад " Жеравица ", Градска градина, ще се организира Алея на изкуствата и занаятите.

*** Русе

От 16.30 часа в ректората на НУ „ Патриарх Евтимий ", Сдружение Менса България ще организира тест за просветеност.

*** Свищов

От 10.00 часа в Заседателна зала Ректорат към Стопанска академия „ Д. А. Ценов " ще стартира гледка на образованието.

*** Смолян

От 10.00 часа на Амфитеатъра пред Родопски трагичен спектакъл „ Николай Хайтов " ще бъде открит Шестия народен фолклорен фестивал за хора с увреждания.

*** Стара Загора

От 14.30 часа в Конферентна зала 1 на хотел „ Верея " ще се организира конференция във връзка провеждането на XXVІІІ Конвент на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим, Велик Приорат България. Тържественият обред с инвеститурата (прием) на нови Рицари и Дами във Велик Приорат България ще стартира в 16.30 часа в зала „ Тера Зали ", Промишлена зона Изток, Стара Загора зад Спортната зала дискови запаметяващи устройства.

*** Стара Загора/с. Пряпорец

От 10.00 часа ще се състои Национален събор на българския фолклор и българските обичайни ястия в с. Пряпорец.

*** Шумен

От 18.00 часа в парк „ Студентски " ще се състои втората вечер от третото издание на фестивала „ Шумен рок ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР