София. Остро възразяваме срещу този начин на работа на българския

...
София. Остро възразяваме срещу този начин на работа на българския
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев, БСП: В парламента се гледат единствено законопроекти на Министерски съвет и на управляващите, остро възразяваме срещу този начин на работа

София. Остро възразяваме против този метод на работа на българския парламент, в който се гледат само и единствено законопроекти, импортирани от Министерски съвет или от ръководещото болшинство. Това сподели в негативен избор за гласувания дневен ред зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев към ПГ на ГЕРБ, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. „ Има импортирани законопроекти, които не се гледат в комисии, считаме, че това е преднамерено отношение към опозицията “, съобщи той. „ Разбирам желанието ви да има борба, конфликти и по такива проблеми, само че ние би трябвало да почитаме българските жители “, изясни Драгомир Стойнев. По думите му близо 1 млн. български жители са застанали зад законодателните начинания на „ Българска социалистическа партия за България “. „ Ваша е волята дали ще гласувате за или срещу законопроектите, само че те би трябвало да се дебатират в пленарна зала “, акцентира зам.-председателят на групата на Българска социалистическа партия. „ Високомерно отхвърляте тези законопроекти, даже не си вършиме труда да ги гледате в комисии “, разяснява Драгомир Стойнев. „ Тази наклонност, не е ориентирана толкоз към нас, това не ни наскърбява, това е вашия жанр. Тя е ориентирана към българския парламентаризъм. Докато тази наклонност не се смени нямаме място в председателския съвет “, сподели още той.
От своя страна ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев попита, за какво откакто от Българска социалистическа партия не са съгласни с дневния ред на Народното събрание, не създадат съответните законопроекти. Той съобщи, че ще изпрати писма до всички ръководители на парламентарни комисии, в които ще ги подкани към навреме разглеждане на законопроектите в комисии.
Биляна ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР