София. Основната ни задача е да максимизираме ефекта от всяка

...
София. Основната ни задача е да максимизираме ефекта от всяка
Коментари Харесай

Вицепремиерът Томислав Дончев: Основната ни задача е да максимизираме ефекта от всяка инвестиция с европейски средства

София. Основната ни задача е да максимизираме резултата от всяка инвестиция с европейски средства. За задачата би трябвало да поставяме систематични старания, с цел да облекчим всеки бенефициент и по този начин парите да отключват благоприятни условия. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев при откриването на Третото съвещание на Комитета за наблюдаване на Споразумението за партньорство с Европейската комисия 2014-2020 година и Годишна среща за следене осъществяването на стратегиите, оповестиха от държавната осведомителна работа .
Вицепремиерът Дончев означи националния консенсус на политическо равнище за нуждата от икономическа промяна и ролята на страната да подкрепи процеса като акцентира: „ Влизаме в зряла фаза на осъществяване на сегашния програмен интервал и във крайна фаза на програмиране на новия програмен интервал. Застъпването на двата интервала е предизвикателство, само че не е нещо ново за нас. Натрупаният опит дава своите резултати – по-добри сме от преди, компликациите от миналите години към този момент са рутина, само че това не е задоволително. Избираме да сме дръзки, да създадем скок и да променим нещата по-глобално “.
Аурелио Сесилио, шеф на отдел „ България, Хърватска и Словения “ в Генерална дирекция „ Регионална и селищна политика “ на Европейска комисия разяснява напредъка в осъществяването на Споразумението за партньорство. Анализът демонстрира, че подборът на планове е в напреднала фаза и се следи сериозен напредък спрямо 2017 година За Европейска комисия напредъкът по стратегиите демонстрира, че България е към междинното равнище на осъществяване. „ Настоящият миг е значим предвид на подготовката ни за бъдещето. България е изправена пред доста провокации, само че с поддръжката на Европейска комисия ще успее да изготви ново Споразумение за партньорство и нови оперативни стратегии, които ще основат предпоставки българите да се възползват в най-голяма степен от европейските средства през интервала 2021-2027 година “ добави Аурелио Сесилио.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР