София. Основателят на Агенция и Радиоверига Фокус Красимир Узунов бе

...
София. Основателят на Агенция и Радиоверига Фокус Красимир Узунов бе
Коментари Харесай

Отличиха посмъртно основателя на Агенция и Радиоверига Фокус Красимир Узунов за приноса му в развитието на ЮЕМФ

София. Основателят на Агенция и Радиоверига " Фокус " Красимир Узунов бе награден посмъртно с почетен знак за принос в развиването на Югоизтоноевропейския медицински конгрес (ЮЕМФ), съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".Почетният знак одобри брачната половинка на Красимир Узунов Тетяна Узунова по време на церемония вечеря и връчване на премиите „ Заслужил доктор на Югоизточна Европа “, част от провеждащия се за десета поредна година Международен медицински конгрес. " Гордея се с това, което Красимир Узунов е направил за обичаната си страна - България ", сподели а Узунова. Тя благодари за премията. „ За мен е огромна чест да я получа от името на брачна половинка си Красимир Узунов – основател на първата осведомителна Агенция и Радиоверига „ Фокус “ в България. " Той несъмнено е заслужил тази премия “, добави още тя.
Наградата връчи ръководителят на Сдружение „ Български доктор “ и президент на Югоизточноевропейския медицински конгрес доцент доктор Андрей Кехайов . " Красимир Узунов беше огромна персона, а личностите не би трябвало да остават единствено в историята, а да бъдат споменавани, тъй като няма бъдеще, без да зачитаме историят ", уточни той. Преди да съобщи почетния знак за приноса на Красимир Узунов за развиването на ЮЕФМ на брачната половинка му Тетяна Узунова, Кехайов посочи, че няма по какъв начин да не спомене името на една изключителна за България персона. Той засяга Красимир Узунов. „ Той, несъмнено, не е доктор, само че когато аз се кандидатирах за ръководител на Българския лекарски съюз, това беше първият човек, с който се поучавах какво мога да направя в дадена посока. Няма по какъв начин да не посоча, че през 2011 година, с помощта на данните, които той ми даде, аз бях създател на първия сборник на лекарите-общественици в България, който беше забележителен. Без подозрение без медийната поддръжка, освен в последните години, а още и в самото начало, на Агенция „ Фокус “ доста от нещата освен в България, а и в Югоизточна Европа мъчно биха се случили “, сподели той. Кехайов съобщи, че за него е голяма чест да връчи мемориалната премия. „ Връчвам премията, като желая да кажа, че тя е освен в качеството му на притежател на Агенция и Радиоверига „ Фокус “, а и като една огромна персона за България и отвън България “, добави още Кехайов.
Красимир Узунов умря ненадейно на 25 февруари 2019 година на 56-годишна възраст. Журналист, родолюбец, българин, на първо място човек - той остави трайна следа в българския публичен живот. Красимир Узунов ще бъде запомнен като патриот, който посвещава живота си на България като офицер от Българската войска, а след това като публицист, публицист, държавник. Автор е на стотици изявления в български и непознати издания по проблемите на Македония, Западните Балкани, армията, националната сигурност, промените в службите за сигурност и българската военна история. Радетел на българщината Красимир Узунов завещава завещание от книги, начинания и стандарти в публицистиката, които ще се помнят .
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР