София. Осмокласници от отбора по биология на Националната природо-математическа гимназия

...
София. Осмокласници от отбора по биология на Националната природо-математическа гимназия
Коментари Харесай

Ученици от НПМГ „Акад. Любомир Чакалов” присъстваха на открит урок в УМБАЛ „Св. Иван Рилски”

София. Осмокласници от тима по биология на Националната природо-математическа гимназия „ Акад. Любомир Чакалов ” (НПМГ) в София участваха на открит урок в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски ”. Това оповестиха от пресцентъра на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски ” . Техни ментори бяха началникът на Националния референтен център за лекуване на хипофизни аденоми, който действа към клиниката – доктор Асен Хаджиянев, и неврохирургът доктор Делян Фердинандов.
Между две интервенции и занимания със студенти те демонстрираха на младите биолози любопитни фотоси, забавни обстоятелства за устройството на мозъка и актуалните способи за лекуване на неврохирургичните болести, които няма по какъв начин да бъдат открити в учебника по биология за 8 клас.
Децата, които бяха съпроводени от своята преподавателка по биология, Мариана Христова, впечатлиха лекарите с познанията си върху устройството на нервната система, мозъка и хипофизната жлеза.
В края на открития урок всеки от учениците получи документ. А доктор Хаджиянев и доктор Фердинандов се обърнаха към младите очаквания с апел да останат в България, с цел да има кой да продължи тяхната задача. Ако има и други учебни заведения, които желаят да се включат в откритите уроци, с наслада ще се отзовем, тъй като методът да имаме повече надарени млади лекари е да предизвикваме в тях интерес към нашата специалност още от ученическата пейка, заявиха двамата лекари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР