София. Още от първите дни ръководството на Министерство на земеделието

...
София. Още от първите дни ръководството на Министерство на земеделието
Коментари Харесай

Министър Иван Иванов: Политиката на Министерство на земеделието ще е за отвореност към земеделците, браншовите организации и медиите

София. Още от първите дни управлението на Министерство на земеделието стартира реализирането на нашата политика за отвореност към земеделците, към браншовите организации и към вас, медиите, увери министърът на земеделието доктор Иван Иванов при представянето на екипа и целите му през днешния ден пред медиите. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството .

„ Вчера се организира първата ни среща с браншовите организации, като срещите не престават по ресори още на следващия ден и в идващите дни – в региона на растениевъдство, отглеждане на животни и преработвателна индустрия, като имат съществена устременост да се чуят проблемите на бранша и да се намерят работещи решения за Стратегическия проект за земеделието и селските региони “, акцентира министър Иванов.

По думите му друго, което се планува, предвид на бистрота в работата на министерството и улеснение на достъп до информация е стартирането на виртуални приемни за земеделските производители със чиновниците и шефовете на дирекции от министерството. Той увери, че оттук насетне ще има такива постоянни срещи и това е стимулирано от желанието на екипът му, политиката на министерството да е насочена към решение на проблемите на земеделските производители, като ще се посочи и показа методът, по който земеделските производители ще могат да се свързват и да декларират своя интерес за присъединяване във виртуалните приемни.

Министър Иван Иванов показа и своя екип от заместник-министрите Стефан Бурджев, Момчил Неков, Иван Христанов и Атанас Добрев, както и парламентарният секретар Тодор Байчев, като акцентира, че това е един от дребното министерски екипи, в които има представители на разнообразни партии от съдружното държавно управление, което акцентира значимостта, която се отдава на развиването на земеделието.

Заместник-министър Стефан Бурджев уточни, че ще дава отговор за дирекции „ Идентификация на земеделските имоти “, „ Животновъдство “, „ Поземлени връзки и комасация “, „ Морско дело и риболовство “, „ Обща политика в региона на рибарството “, „ Държавни помощи и регулации “, както и за Изпълнителната организация по лозата и виното и Изпълнителната организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни.

Момчил Неков ще дава отговор за дирекции „ Развитие на селските региони “ и от тази позиция е председателстващ на тематичната работна група за правене на стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони. Той ще дава отговор и за дирекции „ Европейска съгласуваност и интернационалните връзки “, „ Политики по агрохранителната верига “ и „ Пазарни ограничения и организации на производители “.

Заместник-министър Иван Христанов ще дава отговор за секторите „ Растениевъдство “ и „ Биологично произвеждане “, за директните заплащания, както и за Българска организация по сигурност на храните, Изпълнителна организация по горите и организация „ Сертификационен одит на средствата от европейските аграрни фондове “.

Заместник-министър Атанас Добрев ще дава отговор за Главна дирекция „ Земеделие и районна политика “ и регионалните дирекции „ Земеделие “, за „ Напоителни системи “ и хидромелиорациите, както и за държавните горски предприятия. Ще дава отговор и за активността на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР