София. Осъзнаваме, че нямаме бъдеще без чист въздух и без

...
София. Осъзнаваме, че нямаме бъдеще без чист въздух и без
Коментари Харесай

НУЕП: От нас зависи да спасим замърсената си планета и да я опазим в името на живота

София. „ Осъзнаваме, че нямаме бъдеще без чист въздух и без чудото на водата. Знаем, че от нас зависи да спасим нечистата си планета и да я опазим в името на живота “. С тези думи в Министерство на околната среда и водите стартира през днешния ден награждаването на отличените в състезанието „ Светът в една капка “, проведен и извършен от Националния училищен екопарламент (НУЕП) със съдействието на Министерството на околната среда и водите, оповестиха от пресцентъра на Министерството . Подкрепата ни дава сили и убеденост да продължим, споделиха младежите. „ Всеки конкурс ни приближава до концепцията, че сме виновни за бъдещето – това потвърждават мощните апели в есетата, разказите и стихотворенията. Много хрумвания за надникване в тайнството на водата са демонстрирани в научните опити, взели присъединяване в конкуренцията “, показаха участниците.
„ Виждайки толкоз стимулирани младежи ние сме спокойни за бъдещето на нашата околна среда. Радвам се, че деятелите на Националния училищен екопарламент са през днешния ден в Министерство на околната среда и водите “, приветства призьорите в състезанието зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков. Бъдещето, благи младежи е във вас, задачата е една – да образувате екологично схващане и просвета за разрешаване на проблемите на околната среда. Обща е и задачата ни – да опазим нашата прелестна природа за стабилно развиване на страната. Радвам се, че работите в екип и с хъс, сподели зам.-министър Живков. Заедно с шефа на дирекция „ Управление на водите Илияна Тодорова той раздаде грамотите на отличените в състезанието „ Светът в една капка “.
Националният училищен екопарламент е основан през 2001 година по план на Екоклуб „ Гея “ при 74 СОУ „ Гоце Делчев “ в София. В началото членуват 22 училищен клуба от цялата страна, а сега са 168 с над 4000 участници. Мисия на организацията е да способстваме за повишение на екологичното схващане и просвета на учениците, за образуването им като дейни жители – знаещи, можещи, търсещи и участващи в действия за запазване на околната среда и стабилно развиване на страната ни. Целта на състезанието „ Светът в една капка “ е да образува настройка за запазване на околната среда, да възпита отговорно отношение към екопроблемите, към замърсяването на планетата – въздуха, водата, да даде опция за креативна изява на учениците, създавайки атмосфера за екипна работа при научните опити и да разпространява Световния ден на водата. Конкурсни работи тази година показаха възпитаници от цялата страна – общо 108 произведения от 82-ма участници. Наградените произведения са на възпитаници от учебни заведения в Русе, Варна, Разград, Чирпан, Сливен и София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР