София осъмна покрита със сняг. За пръв път не само

...
София осъмна покрита със сняг. За пръв път не само
Коментари Харесай

Снежна София за радост на малки и големи

София осъмна покрита със сняг. За пръв път освен от началото на годината, само че и на тазгодишния зимен сезон сняг натрупа в столицата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Снежната завивка не е доста дълбока, само че задоволителна, с цел да накара най-раннобудните софиянци да почистят пред домовете си. По централните булеварди и улици на София работят снегорини, които разчистват от сняг.

Най-щастливи на този ден ще са малчуганите, които ще могат да карат шейни в градинки и паркове без да има нуждата да се качват на Витоша.

Температурите през днешния ден внезапно и значително ще се намалят и в доста региони от страната ще останат под нулата. В Предбалкана и в източните региони ще има значителни снеговалежи и ще се образува снежна завивка.

Облачно и мъгливо ще бъде в планините. На доста места ще вали сняг, с по-значителни количества в Стара планина, Странджа и тук-там в Рило-Родопска област. Ще духа мощен, по билата краткотрайно плевел вятър от север-североизток и по планинските проходи ще има навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 8°, на 2000 метра - към минус 13°. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР