София. Оранжев код за силен вятър и валежи от дъжд

...
София. Оранжев код за силен вятър и валежи от дъжд
Коментари Харесай

НИМХ: Оранжев код за вятър и валежи от дъжд и сняг е в сила за 19 области в страната за 22 януари

София. Оранжев код за мощен вятър и превалявания от дъжд и сняг е в действие за 19 области в страната. Това сочи информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология .
Оранжев код:
В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Русе, Велико Търново, Търговище, Разград, Силистра и Шумен ще има обилни превалявания от сняг със сумарни количества сред 20 и 30 л/кв.м, в планинските елементи на обособените области и повече. Ще се образува снежна завивка. Ще духа мощен и краткотрайно плевел северозападен вятър със междинна скорост 14-19 м/с и пориви към 24 м/с. Ще има снежни виелици и условия за формиране на преспи и навявания.
В областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали ще има обилни превалявания от дъжд , които след обяд ще минават в сняг. Сумарни количества в множеството региони сред 20 и 40 л/кв.м. Ще духа мощен и краткотрайно плевел северозападен вятър със междинна скорост 14-19 м/с и пориви към 24 м/с.
В Сливен ще бъде прохладно, ще духа плевел вятър от север-северозапад с пулсации над 24 м/с. Ще вали дъжд, който по-късно денем ще премине в сняг.
Жълт код:
В областите София, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив и Стара Загора ще има превалявания от сняг със сумарни количества сред 15 и 25 л/кв.м, в планинските елементи на областите и повече. Ще се образува снежна завивка. Ще духа мощен и краткотрайно плевел северозападен вятър със междинна скорост 14-19 м/с и пориви към 24 м/с. Ще има снежни виелици и условия за формиране на преспи и навявания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР