София. Оранжев код за обилни валежи от дъжд и сняг

...
София. Оранжев код за обилни валежи от дъжд и сняг
Коментари Харесай

НИМХ: Оранжев код за обилни валежи от дъжд и сняг е обявен в 5 области, а жълт – в 17 области на страната за 24 януари

София. Оранжев код за значителни превалявания от дъжд и сняг е разгласен в 5 области, а жълт – в 17 области на страната за 24 януари, сочи информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология . Оранжев код за значителни превалявания от дъжд, сняг и поледици е в действие за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали. В тези региони ще има превалявания от дъжд, над към 800 - 1000 м - от сняг. Очакваните количества за денонощието са сред 15-20 мм в равнинната част и 35-40 л/кв.м в планинската.
Жълт код за превалявания от дъжд и влажен сняг има в – Перник, Кюстендил, София град, София област и Хасково, като се чака количествата да бъдат сред 15-20 л/кв.м.
Жълт код за сняг и поледици има във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе и Силистра. В тези области също ще има превалявания от влажен сняг, с количества сред 15-20 л/кв.м за денонощието.
Жълт код за дъжд има в Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Сливен и Ямбол. Очакваните количества дъжд са 15-20 л/кв.м.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР