София. Оранжев код за обилни валежи от дъжд и силен

...
София. Оранжев код за обилни валежи от дъжд и силен
Коментари Харесай

НИМХ: Оранжев код за обилни валежи от дъжд и силен вятър е обявен за три области в страната, в други 17 области кодът е жълт

София. Оранжев код за значителни превалявания от дъжд и мощен вятър е разгласен за три области в страната. Това сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) . Предупреждението от втора степен за значителни превалявания от дъжд и мощен вятър е годно за областите Благоевград, Смолян и Кърджали. Там се чакат обилни превалявания с количества 30- 50 mm. В Благоевградска област ще е прохладно с сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър, с който ще нахлува леден въздух и в северните региони на региона дъждът ще минава в сняг.
За областите Кърджали и Смолян над към 1200 метра преваляванията ще са от сняг. Ще е прохладно с сдържан и краткотрайно мощен южен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад.

Жълт код за значителни превалявания от сняг и мощен вятър е разгласен за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София област, София-град, Перник и Кюстендил. В тези области ще има обилни превалявания с количества 20-25 mm. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър, с който ще нахлува леден въздух и в областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Велико Търново дъждът ще минава в сняг. В южните региони на тези области ще се образува снежна завивка - 10-15 см, в северните ще вали най-вече дъжд.

Жълт код за значителни превалявания от дъжд и мощен вятър е разгласен за областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен и Ямбол. В тези области ще има обилни превалявания от дъжд с количества 25-30 mm, над към 1200 метра в областите Пазарджик и Пловдив - от сняг. Ще е прохладно с сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър.
За Хасково и Ямбол вятърът ще е сдържан и краткотрайно мощен от юг, който по-късно денем ще се ориентира от северозапад.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР