София. Омбудсманът Мая Манолова обяви началото на четвъртото издание на

...
София. Омбудсманът Мая Манолова обяви началото на четвъртото издание на
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова обяви началото на четвъртото издание на Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“

София. Омбудсманът Мая Манолова разгласи началото на четвъртото издание на Националната акция „ Великден за всеки – подари празник на баба и дядо “ в шатрата на Социалната кухня в двора на православния храм „ Св. Св. Кирил и Методий “. Тази година двете дела на институцията на омбудсмана – обществената кухня, която действа от 17 декември м.г., и акцията за възрастните хора, с която се набират хранителни артикули и средства за пенсионерите, се сплотяват, с цел да може повече обществено слаби хора в България да посрещнат малко по-достойно светлия християнски празник. Целта на акцията „ Великден за всеки – подари празник на баба и дядо “ е да се съберат средства за пенсионери, които с малко надвишават прага от 348 лева и няма да получат добавки за Великден. По одобрени описи на Национален осигурителен институт средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лв., с които възрастите хора ще имат опция да пазарят в 5 000 обекта в цялата страна. Пенсионерите ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места.
Това е четвъртото издание на „ Великден за всеки “ и по думите на омбудсманът Мая Манолова в обществената кухня от 17 декември преди Коледа до през днешния ден и до Великден са се хранели сред 500 и 700 души дневно. Тя прикани да се включат в самодейността още повече жители и хора с обществено насочен бизнес, с цел да може да се поддържат най-уязвимите в обществото и да имат по-достойна великденска софра.
В предходните три издания, акцията събра близо 1 500 000 лв. и 75 000 пенсионери получиха ваучери, а хиляди други - хранителни пакети.
С ято бели гълъби дружно с омбудсманa Мая Манолова се даде началото на положителната идея и доброволците в обществената кухня - Анелия, Криско, Тити Папазов, актрисата Деси Бакърджиева и сътрудника ѝ Тончо Токмакчиев. Те също показаха своята мотивация самодейността да се разпространява и да доближи до повече хора.
В откриването се включиха и сътрудниците на самодейността – Български червен кръст, Националният застрахователен институт, „ Български пощи “ ЕАД, Българска хранителна банка, Държавната организация за сигурност на храните, Националният алианс за работа с доброволци, Национално съдружие „ Младежки глас “, Ред Девил Кетъринг, представители на хранителния отрасъл, на хранителни вериги и други
Средства още веднъж се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита съответно и само за задачите на акцията, чиито титуляр е Български червен кръст.
IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от Данък добавена стойност
Чрез онлайн дарения от България и чужбина на уеб страницата на БЧК - www.redcross.bg
Ирина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР