София. Омбудсманът Диана Ковачева изпрати днес препоръка до НАП, за

...
София. Омбудсманът Диана Ковачева изпрати днес препоръка до НАП, за
Коментари Харесай

Омбудсманът Диана Ковачева настоя пред НАП за възможност работници от фалирало дружество да си купят ведомствените жилища

София. Омбудсманът Диана Ковачева изпрати през днешния ден рекомендация до Национална агенция за приходите, с цел да отбрани правата на някогашни служащи на сдружението „ Захар Био “ АД, чиито ведомствени жилища са оповестени за обществена обмен. Това оповестиха от пресофиса на омбудсмана .
Гражданите сезираха омбудсмана с молба за подпомагане пред държавните органи да могат да закупят жилищата, в които живеят чартърен, които през годините са ремонтирали, стопанисвали и поддържали в положително положение.
Казусът поражда откакто за въпросното сдружение „ Захар Био “ – захарна фабрика, е намерено произвеждане по неплатежоспособност. За покриване на отговорностите на фабриката Националната организация за приходите, която е един от кредиторите на сдружението, пуска за продажба шест жилища, отвън избраните за обмен 104.
Омбудсманът моли Национална агенция за приходите за заслужено решение по случая, което да включва опцията на първо време служащите да могат да закупят посочените жилища на налични за тях цени.
Доц. Ковачева обръща внимание и предлага още да се приложи облекчената процедура при продажба от синдика на жилища с наематели служащи и чиновници, планувана в Търговския закон.
„ Моля да ме информирате в рационален период за мнението си по случая, както и за подхванатите дейности в отбрана на жителите. Като омбудсман, предназначен да пази правата на жителите считам, че въпросът може да бъде решен по този начин, че засегнатите служащи и техните фамилии да не останат в неустановеност и без жилища, изключително в подтекста на идния зимен сезон “, приключва рекомендацията си омбудсманът.
Препоръката е оповестена тук.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР