София. Около 30 човека са се събрали пред Синодалната палата

...
София. Около 30 човека са се събрали пред Синодалната палата
Коментари Харесай

София: Около 30 човека са се събрали пред Синодалната палата в знак на протест срещу решението на Св. Синод Българската църква да не участва в планираното съвместно честване на 1000-годишнината от основаването на Охридската архиепископия

София. Около 30 индивида са се събрали пред Синодалната палата в символ на митинг против решението на Св. Синод българската черква да не взе участие в плануваното взаимно честване на 1000-годишнината от основаването на Охридската архиепископия, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус ” . Протестът стартира в 09.00 часа пред Синодалната палата на ул. „ Оборище 4 “. Хората се афишират против решението на Светия Синод на Българската православна черква български духовници да не вземат участие в плануваното взаимно честване на 1000-годишнината от основаването на Охридската архиепископия в Охрид, Р. Македония.
Те носят българско знаме и транспаранти с надписи: „ Не се опасявайте да сте майка-църква на Охридската архиепископия ” и „ Седем века Охридската е била на цяла България ”.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР