София. Очакваме през 2019 г. заплатите в МВР да се

...
София. Очакваме през 2019 г. заплатите в МВР да се
Коментари Харесай

Министър Валентин Радев: Очакваме през 2019 г. заплатите в МВР да се увеличат с още 10%

София. Очакваме през 2019 година заплатите в Министерство на вътрешните работи да се усилят с още 10%. Това сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на месечния брифинг на Министерство на вътрешните работи, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ 17,5 млн. лв. дадохме предходната година за облекла, а за тази договорихме 100 млн. лв. в допълнение, като най-вероятно изплащането ще стартира през март. Но не е значимо тъкмо с какъв брой ще повишим заплатите, а това да се случва регулярно. Така че за 2019 година имаме към този момент единствено планувано ново нарастване с 10% на заплатите. Смятам, че трудът на служителите на реда е оценен по достолепие, само че постоянно би трябвало повече “, изясни Радев и посочи, че рейтингът на Министерство на вътрешните работи се е покачил и е станал 46%.
Той даде и настояща информация за средата на сигурност в България през декември 2017 година „ Средно дневно през декември са регистрирани 227 закононарушения, а през ноември - 265. Умишлените убийства пък са с 18,2% надолу. Грабежите са се нараснали леко и са 7,9%. Посегателствата по отношение на МПС са 32% - още веднъж бележим спад. Наркотиците са намаляли с 20,4%. Повиши се и разкриваемостта на закононарушенията през 2017 година спрямо 2016 година – за убийствата да вземем за пример съвсем със 100% “, сподели още министърът. По думите му над 1400 души с полицейски функционалности се назначават на година, а напускащите са малко над 300. Министър Радев регистрира също и, че с 84% е намалял натискът от мигранти на границата.
Като главно събитие, което беляза януари месец, той дефинира извършеният неофициален съвет на Съвета по правораздаване и вътрешни работи на 25 и 26 януари. „ Три бяха тематиките, които се обсъждаха - по-добро ръководство на миграцията, общата европейска система за леговище и сигурността на границите. Целта е да се приближат мненията – това е задачата на нашето председателство, като крайната цел е да покажем, че дружно ще се опитаме да реализираме по-голяма сигурност на европейските жители. Почти всички поддържаха това българско предложение за леговище – Дъблинския правилник, да не се гледат поотделно нещата, а дружно и да търсим свързващите ни неща. Щастлив съм, че тази сложна работа е свършена от нашите специалисти. Борбата с първопричинителя на миграцията – всички се концентрираха върху това. Да, миграцията е камшик и след нея следва даже и тероризъм, само че значимо е освен Европа, а и страните да отговорят какви са първопричините. Още тематики, които бяха разисквани, са интензивно противопоставяне на трафика на хора, артикули и товари, обмяна на информация и други “, изясни министър Радев.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР