София. Обявяването на Поканата и реализацията на настоящата информационна кампания

...
София. Обявяването на Поканата и реализацията на настоящата информационна кампания
Коментари Харесай

Зам.-министър Амелия Гешева: предоставяме повече възможности за реализацията на интересни и творчески проекти по програма „културно предприемачество, наследство и сътрудничество”

София. Обявяването на Поканата и реализацията на актуалната осведомителна акция е част от нашите старания непрекъснато да усилваме финансирането за просвета в България и да предоставяме повече благоприятни условия за реализацията на забавни и креативен планове. Само по актуалната Покана ние отваряме вратата към финансов запас в размер на 1 582 353? за финансиране на планове, целящи образуване и осъществяване на забавни мероприятия, артистично наличие, събития и практики на локално и на районно равнище. Поставяме акцент върху културата и творчеството, които могат да бъдат значими движещи сили и носители на нововъведения, както и значим източник за предприемачество. Това сподели зам.-министърът на културата и началник на Програма „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “ Амелия Гешева по време на първото осведомително събитие по Програма „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “, което се състоя през днешния ден в Националния замък на културата (НДК) в София, оповестиха от пресцентъра на Министерството . „ Поканата, за която приказваме през днешния ден, е една дребна част от опциите, които Програмата ще дава в интервала до 2024 година. Наличието на сходен финансов инструмент, какъвто е тя, е естествено продължение на положителната работа, която екипът на Министерството на културата реализира като Програмен оператор на Програми, финансирани по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство “, съобщи още зам.-министър Гешева.
В рамките на осведомителния ден всички заинтригувани страни бяха осведомени с опциите и условията за кандидатстване по оповестената при започване на месеца покана по Резултат 2 „ Подобрен достъп до изкуства и просвета “, като беше предоставена опция и за задаване на въпроси.
В началото на месец септември в качеството си на програмен оператор Министерството на културата разгласи първа покана за набиране на планови оферти по Резултат 2 „ Подобрен достъп до просвета и изкуства “ по Програма „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година Целта на започващата осведомителна акция е Поканата да доближи до най-широк кръг евентуални претенденти и заинтригуваните страни да бъдат осведомени с опциите за финансиране по Програмата. По време на събитието зам.-министър Амелия Гешева разгласи, че аналогична покана ще бъде отворена и идната година по това време, а интервалът за кандидатстване по актуалната е до 3 декември 2019 година
Информационни събития ще се състоят също във Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Велико Търново, Плевен, Стара Загора, Благоевград и Враца.
Програма PA 14 „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “ се концентрира върху ролята на културата и културното завещание като запаси за локално и районно развиване. Резултат 2 „ Подобрен достъп до просвета и изкуства “ ще поддържа планове, позволяващи организирането на разнородни артистични и креативен събития, фестивали, пърформанси, изложения и начинания, които ще съживят периферните пространства, ще вдъхнат нов живот в по-малки градове и села и не на последно място – ще привлекат и ангажират нови публики.
Финансовият механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година дава средства, обезпечени от Кралство Норвегия, Република Исландия и Княжество Лихтенщайн. Целта е понижаване на икономическите и обществените разлики в Европа и усилване на двустранните връзки сред страните донори и страните бенефициенти посредством финансиране на няколко предпочитани бранша, измежду които просвета, гражданско общество, положително ръководство, съществени пра
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР