София. Обстановката след дъждовете е нормализирана, от валежите пострадаха селата

...
София. Обстановката след дъждовете е нормализирана, от валежите пострадаха селата
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова: Обстановката след дъждовете е нормализирана, от валежите пострадаха селата Скобелево и Соколово, кв. Продимчец и Северна индустриална зона

София. Обстановката след дъждовете е нормализирана, от преваляванията пострадаха селата Скобелево и Соколово, кв. " Продимчец " и Северна индустриална зона. Това заяви за Агенция „ Фокус “ кметът на Ловеч Корнелия Маринова. „ Няма потърпевши хора “, сподели тя. „ Валежите бяха в продължение на дни и явно към този момент почвата не можеше да поеме по-голямо количество дъжд. В резултат на това от естествения водосбор водата преля. Още вечерта нощес към 22.00 ч. водата се беше прибрала в естественото си корито. Напуснах „ полесражението “ откакто всичко беше успокоено и пътищата бяха проходими “, сподели още кметът на Ловеч. Тя разясни, че от проливните дъждове са потърпевши две обитаеми места, квартал " Продимчец " и Северната индустриална зона в града.
Маринова посочи, че е имало наводнени къщи в село Скобелево, а в кв. „ Продимчец “ е разрушена общинска пътна инфраструктура. „ Беше пресечен достъпа до вилната зона “, изясни още Маринова. По думите й село Соколово също е пострадало. Кметът на Ловеч изясни, че в селото не е имало наводнени къщи, само че е бил пресечен достъпът до него. „ С кметския наместник на селото и техника успяхме в рамките към 20.30 да възстановим всичко “, посочи Маринова. Тя добави, че в Северна индустриална зона има наводнени хранилища.
Маринова изясни, че все още в Ловеч не вали и в това време към този момент е почнала оценка на вредите. „ Много се надявам да нямаме такива проливни дъждове “, сподели още тя.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР