София. Общо 250 полудиви зеленоглави патици ще бъдат пуснати в

...
София. Общо 250 полудиви зеленоглави патици ще бъдат пуснати в
Коментари Харесай

Общо 250 полудиви зеленоглави патици ще бъдат пуснати в столични водоеми

София. Общо 250 полудиви зеленоглави патици ще бъдат пуснати в столични водоеми. Първите 100 патици бяха пуснати във вторник в езерото в ж.к. „ Дружба “. Инициативата е на Ловно рибарско сдружение „ София-запад “ и Столична община, която е предоставила патиците като подаяние на Столична община.
Директорът на Общинското дружество „ Паркове и градини “ Милена Васева съобщи, че Столична община поддържа начинания, свързани с обогатяване на дивата природа на столицата и напомни, че предходната година за първи път общината е внесла диви зеленоглави патици в столични паркове по случай 135-годишнината на парк „ Борисова градина “.
Зам.-председателят на Ловно рибарско съдружие „ София-запад “ Светослав Георгиев съобщи, че патиците в дружбенското езеро не са рискови за преминаващите самолети. По думите му към територията на летището има доста водоеми, които са обитаеми с този тип патица и до в този момент не са съдействали с нищо за нарушение на полетите. Той добави, че в границите на деня патици ще бъдат пуснати в Негован и в двете езера в Суходол, а останалата част ще бъде пусната край Костинброд. Георгиев изясни, че патиците са отгледани в Ловно стопанство-Луковит, което е благосъстоятелност на Националната ловна организация за развъждане, доотглеждане и обогатяване на природата. Георгиев съобщи, че не е проблем децата да дават храна на патиците. Той предложи птиците да бъдат хранени с жито или царевица, само че добави, че могат да им се дават и солети.
Цветелин ДИМИТРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР