София. Общинските съветници Михаела Иванова и Йоанна Драгнева проведоха информационна

...
София. Общинските съветници Михаела Иванова и Йоанна Драгнева проведоха информационна
Коментари Харесай

Михаела Иванова и Йоанна Драгнева от Столичен общински съвет запознаха ученици от София с начините за противодействие на трафика на хора

София. Общинските съветници Михаела Иванова и Йоанна Драгнева организираха осведомителна среща с възпитаници от ПГ по телекомуникации в София. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . На нея Иванова и Драгнева разискаха с младежите тематики, свързани с трафика на хора, неговите разновидности и какви са методите да се противодейства на това закононарушение.
" Вие сте хора, на които им следва да излязат от учебно заведение и да се сблъскат с най-различни провокации. Трябва да знаете по какъв начин да се предпазите, с цел да не ви се случи нещо, което може да преобърне живота ви на 360 градуса ". С тези думи стартира срещата с учениците общинският консултант Михаела Иванова. Тя добави, че тематиката трафик е значима, а когато човек е млад няма интерес към нея, до момента в който той или негов непосредствен не станат обект на това посягане. Именно поради това би трябвало да се подчертава върху предварителната защита. Тя добави, че едни от най-засегнатите от трафик градове в България са Ямбол и Сливен. „ Аз съм родена в Ямбол и съм учила в Сливен. Това, което ме е предпазило, с цел да не попадна в среда, която може да ми навреди - е фамилията и капсулираното обграждане, с което общувах “, уточни Михаела Иванова.
" Всеки един от нас може да бъде евентуална жертва в световната мрежа. Всеки си написа с разнообразни хора в обществените мрежи без да знае кой стои от другата страна. Понякога профилът на индивида насреща наподобява доброжелателен, само че в действителност може да е част от мрежата за трафик на хора. Всеки си мисли - аз съм образован, аз съм интелигентен и на мен няма по какъв начин да ми се случи, само че това не е по този начин “, сподели на собствен ред Йоанна Драгнева. Тя добави, че когато младежите търсят своя път в живота би трябвало да бъдат деликатни, тъй като доста постоянно лесният път крие рискове.
На събитието участваха и кметът на регион " Студентски " Димитър Дилчев и зам.-кметът Велина Белева.
Димитър Дилчев изясни, че тематиката постоянно е одобрявана с подигравка от младежите, до момента в който не се сблъскат с нея очи в очи.
Заместник-кметът на регион „ Студентски “ Велина Белева обърна внимание на фотосите, които учениците си изпращат в обществените мрежи. „ Трябва да бъдете деликатни, когато разменяте такова наличие в интернет, и доста добре да подбирате хората, на които изпращате ваши персонални фотоси или данни. Съветвам ви да намалите този тип връзка и да се замислете дали няма заплаха да попаднете в капан, а фотосите да бъдат оповестени в разнообразни уеб сайтове, които могат да ви злепоставят “, акцентира Белева.
По време на срещата общинските съветници демонстрираха клип, в който се разкрива типичен модел на трафик.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР