София. Община Велико Търново е сред първите в България с

...
София. Община Велико Търново е сред първите в България с
Коментари Харесай

Одобриха нов проект за патронажна грижа за възрастни и хора с увреждания в община Велико Търново

София. Община Велико Търново е измежду първите в България с нови утвърдени планове за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания. Договорът за даване на безплатна финансова бе подписан през днешния ден в Министерството на труда и обществената политика сред заместник-министър Зорница Русинова и Росица Димитрова – шеф на общинската дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново .
Общият размер на безвъзмездното финансиране по плана на Община Велико Търново ще доближи близо 399 540 лв.. Средствата ще бъдат обезпечени по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “.
Основната цел на плана е да бъде усъвършенстван достъпът до мобилни, интегрирани здравно-социални услуги, а също оказване на психическа поддръжка, реализиране на самостоятелност и обществено включване за възрастните и за хората с увреждания.
157 души от Велико Търново и общината ще получат предоставяните здравно-социални услуги и консултиране. Допустими целеви групи са: възрастни хора над 65 година с ограничавания или в неспособност за самообслужване, както и лица с увреждания и техните фамилии.
Срокът за осъществяване на Проект „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Велико Търново “ е 17 месеца и ще започва от 3 юни 2019 година. Продължителността на даване здравно-социални услуги на потребителите ще е 12 месеца. Първите 5 месеца от започване на плановите действия са за подготовка – съставяне на екип, закупуване на моторно транспортно средство, асортимент на личен състав и консуматори, осъществяване на образование.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР