София. Община Хасково започва изпълнението на проект Рехабилитация и модернизация

...
София. Община Хасково започва изпълнението на проект Рехабилитация и модернизация
Коментари Харесай

Община Хасково стартира проект за модернизация на уличното осветление

София. Община Хасково стартира осъществяването на план „ Рехабилитация и рационализация на системи за външно осветяване в община Хасково “, оповестиха от администрацията. Той е със 100% безплатно финансиране по стратегия „ Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “. Общата стойност на плана е 809 283,44 лева Партньор на община Хасково е Асоциация „ Интернейшънъл девелопмънт Норуей “ от Норвегия.

Във встъпителна конференция по план „ Рехабилитация и рационализация на системи за външно осветяване в община Хасково “ участваха кметът на община Хасково Станислав Дечев, заместник-кметът Динко Тенев, ръководителят на плана инж. Даяна Добрикова. Кметът на община Хасково Станислав Дечев заяви, че в идващите 6 месеца в селата Гарваново, Въгларово, Клокотница и кв. „ Болярово “ ще се извърши:

- Подмяна на съществуващите улични осветителни тела със модерни енергийно ефикасни светодиодни осветителни тела;
- Инсталиране на система за ръководство, надзор и мониторинг на потреблението на електрическа сила за улично осветление;
- Изграждане на оборудване за произвеждане на сила от възобновими енергийни източници за потребностите на външното осветяване.

След завършването на плана разноските за електрическа енергия в тези села и в кв. „ Болярово “ ще намалеят с 81.7 %. Това се равнява на 533.30 MWh/година, с екологичен еквивалент 629.26 тона спестени излъчвания СО2/годишно. Проектът ще спомогне за възстановяване на изискванията на живот на близо 3000 поданици в община Хасково. „ Този план е в синхрон с нашата политика за понижаване на енергопотреблението и в този сложен миг е извънредно значим за община Хасково. Не на последно място, тази умна система за улично осветяване ще бъде направена с безплатна финансова помощ “, акцентира кметът Станислав Дечев.

Ръководителят на плана инж. Даяна Добрикова заяви, че всички процедури по плана досега са минали, определени са реализатори и идната седмица ще бъдат открити строителните площадки. „ Проектът е създаден в отговор на провежданата политика на община Хасково, в която намаляването на енергийното ползване, подобряването на общинската инфраструктура, повишението на качеството на живот и устойчивото развиване са сложени като съществени цели “, заключи Даяна Добрикова.

Крайният период за довеждане докрай на плана е 8 септември 2022 година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР