София. Обилните валежи от дъжд и падналия сняг в няколко

...
София. Обилните валежи от дъжд и падналия сняг в няколко
Коментари Харесай

Валежите от дъжд и сняг усложниха пътната обстановка в няколко части на страната

София. Обилните превалявания от дъжд и падналия сняг в няколко региона на страната доста усложниха пътната конюнктура. За 18-те области, където денем в действие бе оранжев код за рискови метеорологични феномени, сумарните количества превалявания бяха сред 25л./кв.м. и 60 л./кв.м. Сняг падна на връх Мусала и в прохода „ Петрохан “, където поради знеговалежа бе неразрешено придвижването на товарни коли над 12 т. По-късно прекосяването беше лимитирано за всички типове транспортни средства, в сектора от село Гинци до село Бързия, а причина за това станаха паднали дървета от насъбрания по тях влажен сняг. Обходният маршрут е през Искърското дефиле.
От организация " Пътна инфраструктура " оповестиха, че машини обработват пътната настилка, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване и приканиха водачите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост. Още преди дни от АПИ предложиха на водачите да не потеглят с летни гуми към проходите в страната поради предстоящите снеговалежи. Проходите, на които се чакат снеговалежи, са: „ Петрохан ”, „ Троянски ”, „ Шипка “, „ Републиката “, „ Ришки ”, „ Айтоски ”, „ Котленски ”, „ Дюлински ”, „ Твърдишки ”, „ Обзорски ”, „ Печинско ”, „ Вратник ”, „ Превала ”, „ Предел ”, „ Рожен ” и „ Пампорово ”. От АПИ увериха, че пътноподдържащите сдружения имат дежурни екипи и са подготвени да реагират незабавно и да обработят настилките, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване на водачите.
Мокри и хлъзгави бяха пътните настилки в цялата страна. Началникът на отдел „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи комисар Тенчо Тенев изясни, че поради интензивните превалявания в столицата тук-там по улиците са се образували локви, което основава условия за аквапланинг.
Усложнената пътна конюнктура докара и до няколко пътни случая.
Около 10.50 часа на пътя Русе – Бяла катастрофираха два леки автомобила, а в резултат на случая пострадаха трима индивида, които бяха превозени за обзор в лечебно заведение.
В региона на 59 км на Автомагистрала " Тракия " в посока Пловдив катастрофира лек автомобил. Инцидентът е станал към 14.00 часа. При злополуката леко е потърпевша жена, пътувала в автомобила.
В сектора при 66-ти километър на автомагистрала „ Тракия “ са станали четири пътнотранспортни катастрофи, като при едното от тях е потърпевша и жена, която е превозена с контузии и пострадвания в болница.
Автомобил се прекатурна в канавката на 17 км на автомагистрала „ Хемус “ в посока Ботевград.
Пътен случай стана и в столицата, където Бетоновоз се прекатурна на бул. " Брюксел ". Камионът се стоварил върху тръби на " Топлофикация ", а причина за случая е засичане от различен лидер. Шофьорът на авариралия бетоновоз е с леки пострадвания, без заплаха за живота.
Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР