София. Обединението на военно-патриотичните организации е стъпка в правилната посока

...
София. Обединението на военно-патриотичните организации е стъпка в правилната посока
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Обединението на военно-патриотичните организации е стъпка в правилната посока към единни действия, защото разпокъсаността не води до резултати

София. Обединението на военно-патриотичните организации е стъпка в вярната посока към единни дейности, тъй като разпокъсаността не води до резултати. Това съобщи президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, който одобри през днешния ден на „ Дондуков “ 2 управлението на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса (СОСЗР), оповестиха от прессекретариата на президента . По време на срещата беше показан новият директорски съвет и главните мероприятия и начинания, залегнали в решенията на конгреса от септември 2017 година
Държавният глава изрази признателността си за приноса на СОСЗР във военно-патриотичното образование на младежите, за работата с подрастващото потомство, за поддръжката на военните монументи, както и за цялостната активност на Съюза. „ Членовете на Съюза заслужават почтено отношение и състояние в обществото ни “, уточни президентът, съгласно който страната може по-активно да се възползва от експертния потенциал на запасните военни. Румен Радев приветства управлението на СОСЗР за самодейността му да бъде признат Закон за запасното войнство.
„ Планираме през септември да организираме Национален събор на запасното войнство, по време на който да срещнем младежите в България с дейностите на Съюза, както и да работим за повишение на привлекателността на военната работа “, съобщи ръководителят на организацията ген. Златан Стойков. Той показа пред президента подхванатите от СОСЗР стъпки по формалното признание на Съюза като национално-представителна организация на запасното войнство.
В хода на диалога бяха разисквани разнообразни тематики, измежду които пенсионното обезпечаване и социално-битовите придобивки на военнослужещите от запаса.
Председателят на Съюза ген. Златан Стойков удостои президента с плакет на организацията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР