София няма да спаси Перник от липсата на вода. Ще

...
София няма да спаси Перник от липсата на вода. Ще
Коментари Харесай

Прошко Прошков каза ще спасили София Перник от водната криза

София няма да избави Перник от неналичието на вода. Ще се подсигури нужните количества, само че режимът на вода ще остане. Не е човешко да откажем вода на Перник.

Това съобщи Прошко Прошков, ръководител на непрекъснатата комисия "Инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне " в СОС, в ефира на Нова тв.

Според самостоятелния общински консултант Борис Бонев, той желае да чуе от "Софийска вода " какво ще се случи, в случай че се даде вода, в случай че има повреда и така нататък Той е на мнение, че би трябвало ясно и тъкмо да се каже има ли планове и проекти и какво гласят те.

Прошков изясни, че най-бързият и чист метод за снабдяване на вода към Перник е посредством Рилския тръбопровод.

"Може да се вземе и от други места, само че това ще стане постепенно и ще е в пъти по-скъпо. Нищо в света не може да се подсигурява на 100%. Би било нечиста сделка да се каже, че София ще остане без вода. При голяма повреда на Рилския водопровод- да, елементи от София ще останат краткотрайно без вода.

Има над 2 м сняг над Бели искър. Имаме задоволително запас за три години, в случай че не капне капка дъжд. Няма никакъв риск. Има сняг в Рила ", безапелационен бе той.

Бонев бе безапелационен, че преди години язовир "Студена " е преливал. "Сега има режим на водата в Перник. Проблемът е бил прикриван поради локалните избори. Дори в спешна обстановка би трябвало да има отчетност. Това, че страната дава пари значи, че ги даваме всички ние ", сподели още той.

Прошков прикани да не се политизира обстановката в Перник.

На въпрос за какъв брой години София има запас от вода, Прошков съобщи, че би трябвало да е не-човек, с цел да го знае, само че съгласно специалистите, в случай че потреблението се резервира - за най-малко три години. "Секторът е недофинансиран от десетилетия, само че тази водопроводна връзка ще е потребна и в бъдеще ", отсече Прошко Прошков.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР