София. НСО публикува мерки за обезпечаване сигурността на мероприятията по

...
София. НСО публикува мерки за обезпечаване сигурността на мероприятията по
Коментари Харесай

НСО публикува мерки за обезпечаване сигурността на мероприятията по случай Трети март – Националния празник на Република България

София. НСО разгласява ограничения за застраховане сигурността на мероприятията по случай Трети март – Националния празник на Република България. Това оповестиха от Националната работа за защита (НСО) .
Във връзка с застраховане сигурността на мероприятията по случай Трети март – Националния празник на Република България, които ще се проведат на 03 март 2019 година пред Паметника на Незнайния боец и на площад „ Народно заседание “, подсещаме на представителите на средствата за всеобщо осведомление:
Церемонията по издигане на националното знаме на Република България пред Паметника на Незнайния боец е планувана за 11.00 часа. Екипите могат да разположат наличната си техника в региона на осъществяване на събитието сред Храм-паметника „ Св. Александър Невски “ и Светия Синод (извън зоната за сигурност) до 09.00 часа. След този час екипи с техническо съоръжение няма да бъдат допускани в региона.
Всички представители на медиите, отразяващи събитието, ще бъдат пропускани през контролно-пропускателен пункт (КПП), ситуиран на кръстовището на ул. „ Париж “ и ул. „ Шипка “ като крайният час за тяхното идване е 10.30 ч.
Гражданите, които желаят да следят церемонията, ще бъдат пропускани от контролно-пропусквателен пункт, проведени на ул. „ Раковски “ и на южната част на Храм-паметника „ Св. Александър Невски “.
Тържествената заря-проверка стартира в 18.30 часа на площад „ Народно заседание “. Екипите могат да разположат наличната си техника на ул. „ 19-ти февруари “ (източната страна на постройката на Народното събрание) най-късно до 16.00 часа. Пропускането им ще се реализира по лист, одобрен от основния секретар на Народното събрание, с включени в него коли и механически екипи.
Всички представители на медиите, които желаят да отразят проявата, ще бъдат пропускани през северния вход на постройката на Народното събрание, като крайният час за тяхното идване е 17.30 ч.
Служителите на Националната работа за защита ще изискват от отразяващите събитията показване на настояща журналистическа карта и документ за идентичност.
Компетентните органи ще наложат възбрана за потреблението на безпилотни летателни апарати (дронове) в часовия диапазон 10.00. – 12.00 ч. и 17.00 – 22.00 ч. в региона на осъществяване на събитията заради съществуващите опасности от нежелани произшествия за всички присъстващи жители и публични лица.
Гражданите, които желаят да следят тържествената заря-проверка, ще бъдат пропускани през три контролно-пропусквателен пункт: контролно-пропусквателен пункт №1 и контролно-пропусквателен пункт № 2 - ситуирани от двете страни на пешеходните алеи на бул. „ Цар Освободител “, наоколо до входовете на подлеза (кръстовището на бул. „ Цар Освободител “ и бул. „ В.Левски “) и контролно-пропусквателен пункт № 3 – на бул. „ Цар Освободител “, от страната на хотел „ Сенс “.
Напомняме на решилите да участват на събитията, че следва да съблюдават член 6, ал.1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и член 23, алинея 5 от Наредба № 1 за публичния ред и опазването на общинските парцели на територията на Столична огромна община, която гласи: „ При осъществяване на всеобщи прояви на публични места се не разрешава: внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или използването на които би заплашило публичния ред, живота и здравето на присъстващите; не разрешава се визитата на лица в очевидно нетрезво или несъответстващо положение, както и използването на предмети, предизвикващи мощен звук. “ Полицейските чиновници, в границите на своята подготвеност, управляват използването на Наредбата и сформират актове на жителите при определяне на нарушавания.
Служителите на НСО ще правят инспекции на предмети и субстанции на съображение член 30, алинея 1 от Закона за Националната работа за защита като ревизират за съществуване на огнестрелни и други оръжия, хладни оръжия и остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на мероприятието, заради невъзможността на място да бъде проведено съхраняването им.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР