София. Новият закон в МВР е необходим и трябва да

...
София. Новият закон в МВР е необходим и трябва да
Коментари Харесай

Кирил Добрев, БСП: Новият закон в МВР е необходим и трябва да регламентира всичко от редовия полицай до министъра

София. Новият закон в Министерство на вътрешните работи е нужен и би трябвало да регламентира всичко от редовия служител на реда до министъра. Това сподели Кирил Добрев, член на ИБ на Националния съвет на Българска социалистическа партия в предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “. Във връзка с това какво постанова нов Закон за Министерство на вътрешните работи, какъвто изиска Българска социалистическа партия, Добрев съобщи: „ Първо желая да благопожелавам празника на всички, които са ангажирани в системата на Министерство на вътрешните работи, на техните фамилии и близки, които би трябвало да имат доста мощен темперамент, с цел да поддържат всекидневно човек, който рискува живота си. Скандалите в Министерство на вътрешните работи са големи “.
„ Новият закон е повече от нужен, той би трябвало да регламентира нещата в Министерство на вътрешните работи - от редовия служител на реда до министъра. Новият закон би трябвало да даде заслужено възнаграждение, най-важното – сигурност в хората. Този, който не осъзнава, че системата на Министерство на вътрешните работи я вършат хората, той просто не схваща “, разясни Добрев. Той посочи, че от Българска социалистическа партия имат скелет, върху който ще приготвят закон. „ Правим го дружно със чиновници от Министерство на вътрешните работи. Текстът ще бъде подложен на необятно разискване “, добави той.
Кирил Добрев напомни, че Законът за Министерство на вътрешните работи е най-често променяният. „ Искаме ми се да създадем нещо, с което да изградим системата съвсем изначало, тъй като сега тя съвсем не съществува. Не може млад служител на реда да стартира работа със заплата от 650 лева и за тези пари той да рискува живота си. Не може администрацията да е надалеч по-голяма от хората, които са на улицата, не може криминалисти да разполагат с техника от преди 2 века, не може бензинът в колите да бъде екстра “, сподели още Добрев. „ Премиерът чак предходната седмица, след 10-годишпно ръководство, нагледно казано, с необятна ръка споделя – айде, може бензинът да е безлимитен, но внимавайте да не го крадете. Разбирате ли какво оскърбление е това за тези хора, които всекидневно излизат на улицата, с цел да пазят нашия живот? Това е изключителна засегнатост към служителите на реда “, съобщи той.
„ Според мен повода за недоволството им е не толкоз парите, колкото унижението “, добави Добрев.
Той добави, че от Българска социалистическа партия застават компактно зад всички обективни претенции на служителите на реда, по тази причина приготвят професионален закон, който да бъде подсилен от всички.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР