София. Новият вариант на проекта за антикорупционния закон урежда процедура

...
София. Новият вариант на проекта за антикорупционния закон урежда процедура
Коментари Харесай

Заместник-министър Евгени Стоянов: Новият вариант на проекта за антикорупционния закон урежда процедура по установяване и отнемане на незаконно придобито имущество

София. Новият вид на плана за антикорупционния закон урежда процедура по определяне и лишаване на нелегално добито имущество. Това съобщи в изявление за Радио " Фокус " Евгени Стоянов, заместник-министър на правораздаването. Той добави, че това ще е като прийом в отбрана на ползите на обществото и възобновяване на справедливостта.
„ Това ще се случва без значение от наказателното произвеждане против тестваното лице или обвързваните с него лица. Държавната политика по противопоставяне на корупцията няма за цел отмъщение, а възобновяване на справедливостта в обществото. В случай, че вследствие на активността на оферти нов, обединен, антикорупционен орган бъдат открити данни за корупционни закононарушения, същите ще бъдат разследвани от способените органи посредством способите и средствата на наказателния развой. В стеснен смисъл на думата „ отмъщение “ остава в полето на наказателното право “, посочи Евгени Стоянов.
По отношение запазването на правата на жителите, които са подали сигнал към Комисията за противопоставяне на корупцията, Евгени Стоянов уточни, че длъжностните чиновници няма да имат право да популяризират информация, както и да опазват документите, които са стигнали до тях. „ При несъблюдение на това обвързване е планувана висока санкция за служителя от 5 до 20 000 лв. “, посочи Стоянов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР