София. Новите партии все още се поддават на еуфория. Знаете

...
София. Новите партии все още се поддават на еуфория. Знаете
Коментари Харесай

Иван Ченчев, БСП: Мораториумът на БСП е конкретен, точен и ясен - спиране на цялата дейност на правителството до избиране на ново

София. Новите партии към момента се поддават на еуфория. Знаете какво се случи предходната седмица в Народното събрание - нещо, което не оказва помощ на българските жители и нещо, за което те не гласоподаваха. Отстраняването на модела " Борисов " е нещото, което хората от предишното лято желаеха по площадите и към момента го желаят - желаят да се разгради този модел. Затова диалозите би трябвало да текат в тази посока, виждаме към този момент отводи сред парламентарно показани партии за диалози и ние ще си поемем нашата отговорност, когато му пристигна времето. Това съобщи депутатът от Парламентарната група на “БСП за България “ Иван Ченчев в ефира на Bulgaria ON AIR, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .

Той напомни една от твърдите позиции на левицата, че не се бъркат в активността на други партии. „ Вчера им отговорихме, само че това е тяхно решение, няма по какъв начин да им се бъркаме. Ние си имаме наши позиции, които следваме безотклонно. Така и ще продължаваме, тъй като и в този парламент би трябвало да има глас на разсъдък и на умелост “, изясни социалистът, визирайки така наречен протестни партии.

„ В новите партии има доста хора, които са били част от така наречен статукво, само че ние не сме част от него и го доказахме последните 4 години, когато какво ли не предлагаха на Българска социалистическа партия, само че ние отказахме всичко в името на това да бъдем опция на жителите. Нашите политики са поредни и неотменими, за разлика от доста други неща “, безапелационен бе Иван Ченчев.

По думите му най-разумното решение е партиите да поддържат мораториума, който следва да бъде обсъждан в пленарна зала.

„ Виждате какво се случи - разрешиха на Борисов да се доокопава във властта и в случай че към този момент бяха приели мораториума, нямаше да имаме 5 години напред окопаване в енергетиката на модела „ Борисов “, нямаше да има и в земеделието това, което се случва, нямаше да има и разпределяне на концесии през Министерския съвет “, съобщи социалистът и добави, че всичко това се случи зад тила на българските жители.

Той разясни, че мораториумът на Българска социалистическа партия е съответен, прецизен и явен - прекъсване на цялата активност на държавното управление до избиране на ново, до момента в който във разновидността, който внасят протестните партии, написа, че би трябвало да се наложи мораториум единствено на избрани неща.

На финала на присъединяване си Иван Ченчев напомни, че Българска социалистическа партия ще поддържа партията “Има подобен народ “ единствено по съответни политики, които съответстват с тези на левицата, само че в случай че третият мандат отиде при тях, следва Националният съвет да се събере и да вземе решение за следващи дейности.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР