София. Нови количества кокаин се появиха по българското крайбрежие. Около

...
София. Нови количества кокаин се появиха по българското крайбрежие. Около
Коментари Харесай

Нови 18 кг кокаин изплувах край Каварна

София. Нови количества кокаин се появиха по българското крайбрежие. Около 15.00 часа на 16 април при обход на морския бряг в региона на местността Болата гранични служители на реда от ГПУ-Каварна виждат пакет със завързана за него избавителна жилетка. Пакетът е подобен на откритите на 9 април чували с кокаин.В чувала са открити 16 пакета с прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагира на кокаин. Общото тегло на опиата е 17.923 кг. За случая е известена Окръжната прокуратура в Добрич и е формирано досъдебно произвеждане. Работата по случая продължава под управлението на прокуратурата.
В началото на месеца пратка от над 100 кг кокаин бяха изхвърлени от вълните на румънския бряг на Черно море край Констанца. На 9 април Министерство на вътрешните работи взаимно с румънските проверяващи органи откриха 170 кг кокаин край Тюленово. Тогава вътрешният министър Младен Маринов изясни, че по случая се работи още от 5 април. Вследствие на това бе засилено наблюдението в региона на Шабла, в акваторията на Черно море. На 12 април край варненския курорт „ Слънчев ден “ бе открит различен сак, с 25 пакета чист кокаин, приблизително по 1 кг всеки, с общо тегло 25.430 кг. Сакът и пакетите са сходни на откритите край Шабла и в Румъния. По случаите са формирани досъдебни производства, работата по следствията не престават.
Преди постоянно държавно съвещание в сряда министър-председателят Бойко Борисов означи, че през последните дни са открити няколкостотин кг кокаин, хероин и тонове марихуана, което демонстрира, че службите са се създали доста.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР