София. Новата инсталация, която изградихме е вискотехнологична за сортиране само

...
София. Новата инсталация, която изградихме е вискотехнологична за сортиране само
Коментари Харесай

Тодор Бургужиев, „Екопак България“ АД: Новата високотехнологична инсталация е за сортиране на пластмаса и хартия, ще отделя механично алуминия

София. Новата апаратура, която изградихме е вискотехнологична за подбиране единствено на пластмаса и хартия и ще отделя алуминия механично. Това сподели пред публицисти изпълнителният шеф на „ Екопак България “ АД по време на разкриване на нова апаратура за подбиране на боклуци от опаковки и първия учебен център на организацията, съобщи кореспондент на Агенция “Фокус “ . Тя се намира до гара Искър. По думите му инвестицията за построяването на инсталацията възлиза на 1,4 млн. лева Бургуджиев изясни още, че оборудването ще може да отделя RDF, само че отпадъкът няма да се изгаря в столицата, а в циментови фабрики, където при температура от 2000 градуса по Целзий не се получават замърсявания.
„ Новият учебен център е приспособен за деца над 14-годишна възраст. В него ще се прожектират игри и ще има способи за придобиване на нови познания. Това е направено за всички столични учебни заведения, напълно гратис “, уточни той.
Според него за организацията е извънредно значимо освен да извършва задачите си, само че и да бъде сътрудник в задачата за запазване на околната среда. „ Искаме културата да се покачва в това отношение. Работата на „ Екопак България “ следва тактика за вложения и повишение на успеваемостта във всичко области “, изясни Бургуджиев. Той сподели, че организацията прави неща, които са нужни за обществото.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР