София. Нова спортна площадка бе открита днес официално в столичния

...
София. Нова спортна площадка бе открита днес официално в столичния
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: След инициатива на младежи от НФСБ: Откриха нова спортна площадка в столичния кв. „Бенковски”

София. Нова спортна площадка бе открита през днешния ден публично в столичния кв. „ Бенковски ”. Това оповестиха от пресцентъра на НФСБ . Тя бе построена след самодейност на младежката организация на НФСБ. Младите хора започнаха подписка за построяването й с претекста, че в квартала няма къде да спортуват.
Регионалният координатор на НФСБ Венера Тодорова напомни, че младежите получиха поддръжката на НФСБ, на ръководителя на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта и депутат от НФСБ Славчо Атанасов, както и на сътрудника му - националният представител от НФСБ в групата на „ Обединени патриоти “ Георги Колев.
Всички те връчиха на кмета Йорданка Фандъкова подписка на жителите на „ Бенковски “ за създаване на спортната площадка. 977 жители се подписаха под настояването в главното учебно заведение в квартала да бъде направено затворено спортно игрище.
„ Училищната повърхност на 60-то ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ включва футболно игрище, баскетболно игрище и терен за други спортни действия за децата, които не са поддържани от основаването на самата учебна база и несъмнено имат потребност от реновиране. В същото време младежите имат потребност от места, където да спортуват “, обявиха основателите на подписката.
Днес новата спортна площадка бе открита от кмета Йорданка Фандъкова и ръководителя на парламентарната Комисия за децата, младежта и спорта Славчо Атанасов. По думите му е значимо да се означи, че на площадката ще могат да спортуват освен учениците от учебното заведение, само че и вечер – младежите от квартала. Площадката е оборудвана със особено осветяване.
Георги Колев акцентира обстоятелството, че самодейността е пристигнала от самите младежи в квартала и това е извънредно тяхна заслуга.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР