София. Нов мобилен ехографски апарат от последно поколение получи общинската

...
София. Нов мобилен ехографски апарат от последно поколение получи общинската
Коментари Харесай

София: Нов мобилен ехографски апарат от последно поколение получи общинската онкологична болница

София. Нов мобилен ехографски уред от последно потомство получи общинската онкологична болница като подаяние от акция на Списание EVA. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в обществената мрежа " Facebook ". Апаратът, с които могат да се откриват доста дребни формирания, ще бъде включен в следващия стадий на скрининговата стратегия на Столична община за профилактика на рак на гърдата. За трета поредна година Столична община финансира програмата за профилактика на рака на гърдата дружно с 4 общински и 2 държавни лечебни заведения. Инвестициите в предварителна защита са основни, тъй като множеството от тези тежки болести са лечими, когато се открият в точния момент.
Настоящето подаяние е на стойност 26100 лева, а апаратът ще се употребява в диагностицирането на рак на млечната жлеза, онкогинегологични болести, рак на щитовидната жлеза и рак на простатата, изясни столичният кмет.
Фандъкова показва, че в последните години Общината е вложила 6 млн. лева в ремонт на пространствата и инсталация по програмата Оперативна програма “Регионално развитие”. " Освен това със лични средства в този момент болничното заведение съумя да закупи още един нов уред и да отдели към 1 млн. лева за внедряване на ограничения за енергийна успеваемост. Всички тези вложения са значими, както за пациентите, които получават по-добро лекуване и грижи, по този начин и за лекарите, сестрите и лаборантите, които са най-важните за всяка болница ", прибавя кметът на Столична община.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР