София. Нито фирмата, която доставя машините за гласуване, нто собственикът

...
София. Нито фирмата, която доставя машините за гласуване, нто собственикът
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: ГЕРБ за пореден път излъга за даренията за “Демократична България”

София. Нито компанията, която доставя машините за гласоподаване, нто притежателят ѝ са донори на партия “Да, България! ” или на обединението, от която тя е част - Демократична България. Това съобщи през днешния ден националният представител Ивайло Мирчев, оповестиха от пресцентъра на партията.

Думите му са в отговор на втората конференция в границите на деня, в която ГЕРБ излъга за даренията за групировката.

“Бойко Борисов през днешния ден беше загатнал, че ние сме дилетанти в политиката. Сигурно сме дилетанти, господин Борисов, в политиката, само че Вие сте дилетанти в това даже да скалъпите един сходен компромат. Първо обявихте, че този въпросен Иван Тодоров ни е дарил цели 100 лв.. Сега се оказа, че даже въпросният Иван Тодоров няма нищо общо със “Сиела Норма ”, не е притежателят на “Сиела Норма ”. Така че, да кажа още един път, ние нямаме подобен донор, тази компания не ни е дарявала каквото и да е и от тази позиция това е следващата неистина на ГЕРБ ”, съобщи Мирчев във видео, излъчено онлайн във Facebook.

На брифинг тази заран министър-председателят в оставка Бойко Борисов съобщи, че компанията за машините “е донор на “Да, България! ”. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова пък направи подстрекателство за огромна сума, разяснявайки, че е “добре, че Конституционният съд наложи ограничаване за размера на даренията ”. След като от “Да, България! ” дефинираха изказванията им като неистина, последва втора конференция на ГЕРБ, на която бе извадено името Иван Тодоров Тодоров. В отговор на журналистически въпрос се разбра, че през 2019 година този човек е дарил на коалиция “Демократична България ” сумата от 100 лв.. Проверка в регистрите на “Да, България! ” демонстрира, че мъжът не е притежателят на “Сиела Норма ” АД, т.като имат разнообразни персонални данни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР