София. Необходими са мерките, които българските власти планират да въведат,

...
София. Необходими са мерките, които българските власти планират да въведат,
Коментари Харесай

Анджело Зукала, генерален мениджър на хотел „Интерконтинентал“ в София: Необходим е регламент за даване под наем на апартаменти или стаи чрез електронни платформи

София. Необходими са ограниченията, които българските управляващи възнамеряват да вкарат, за предоставяне чартърен на жилища или стаи посредством електронните платформи Booking, Airbnb, Expedia, Homeaway, Rentbyowner и Фейсбук. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ генералният управител на хотел „ Интерконтинентал “ в София Анджело Зукала.

„ Днес, това, което виждаме в хотелите е, че нямаме задоволително информация, какво се случва в дребните места за настаняване, в жилищата, да вземем за пример. Изключително значимо е да има регулация за краткосрочното наемане на жилища, която да управлява процеса. Трябва да знаем, кои са те и какъв брой тъкмо са на брой, както и какво се случва. Трябва да има надзор, с цел да разберем процеса в България и в София “, предложи Анджело Зукала.

Според него регистрацията би трябвало да бъде наложителна, само че категоризацията на жилищата и стаите за кратковременен наем - не. Той предлага притежателите да решат, дали желаят да получат категоризация и документ, с цел да покажат какво е равнището на услугите, което ще им разреши посредством онлайн платформата да оферират парцелите си на по-високи цени. Анджело Зукала добави, че във връзка с разноски, мениджмънт и налози хотелиерите заплащат, а дребните притежатели – не, което той не намира за почтено. Той позволи, че сред 3-7 хиляди жилището в София се отдават чартърен посредством електронните платформи, което дава отговор на към 30 до 70 хотели с потенциал всеки от 100 стаи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР