София. Необходима е цифровизация на строителния сектор в България, за

...
София. Необходима е цифровизация на строителния сектор в България, за
Коментари Харесай

Зам.-министър Валентин Йовев: Необходима е цифровизация на строителния сектор в България, за да бъдат конкурентни фирмите ни на световния пазар

София. Необходима е цифровизация на строителния бранш в България, с цел да отговорят българските компании на условията на международната цифрова стопанска система и да се трансформират настройките на директните задгранични вложители. Отлагането на нужните дейности би довело до забележителен стопански дисбаланс и загуба на конкурентоспособност. Това сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството инж. Валентин Йовев, който откри десетата Европейска научно-практическа конференция ЕДА, оповестиха от пресцентъра на министерството .
Събитието е на тематика „ Условия и процеси на вложение, обмисляне, създаване и развиване на строителната промишленост “ и се организира в столицата.
„ Съвместно с браншовите организации, университетските среди и бизнеса от региона на проектирането и строителството, както и с другите участници, свързани с сектора, е належащо да се подхващат дейности за основаване на условия за внедряване на цифровите технологии в строителния бранш у нас “, изясни Йовев и акцентира, че приоритет би трябвало да бъде създаването на Стратегия за цифровизацията на бранша и Национален проект с съответни ограничения в региона.
По думите му с цифровизацията ще се обезпечи опция за реализиране на целите на Европейския съюз в региона на строителната промишлеността, а точно по-високо качество на строителството, по-бързи темпове на планиране и създаване, понижено енергопотребление, налични домове, предпазена околна среда и по-високо качество на живот.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР