София. Нека 2018 бъде година на още много лични и

...
София. Нека 2018 бъде година на още много лични и
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Нека 2018 бъде година на още много лични и обществени успехи

София. Нека 2018 бъде година на още доста персонални и публични триумфи. Това сподели Негово Светейшество Българския патриарх Неофит в словото си по време на Новогодишния молебен, оповестиха от пресцентъра на Българската патриаршия . " В първия ден на Новолетието, когато светата Църква празнува празника Обрезание Господне и уважава паметта на един от своите най-велики светци – дивния Божи ласкател Василий Велики, архиепископ на Кесария Кападокийска, още веднъж сме дружно в храма, с цел да поставим началото на настъпващата 2018-та година с молитва към Всеподателя Бога и с признателност за великата Му благосклонност и за всички Негови щедрости към нас, към нашата Църква и свидната ни Родина ", сподели Патриархът.
" Хвалим и възпяваме светото Му име, прекланяме се пред дивния Негов промисъл и измолваме още доста и благословени, честити и мирни дни и години – персонално за всеки от нас, за нашите домове и фамилии, и за цялото ни общество. Да даде Бог и през 2018 година страната ни решително да продължи по пътя на своя богоблагословен прогрес, а нашата Църква да укрепва още повече в своето богозаповядано единение, в свидетелството си за Христа Разпнатия и за донесеното ни от Него, с Неговото благословено Рождество по плът, наше освобождение и избавление.
Нека Новата година да бъде година на още доста персонални и публични триумфи, та в непроменяемо съработничество с Небесния наш Отец, да продължаваме да градим нашето общо бъдеще в духа на безконечните и непреходни християнски полезности и добродетели, като още повече се утвърждаваме в Божията обич и Неговата безконечна истина ", сподели още в словото си Патриарх Неофит.
" Нека пребъдваме в нашата православна християнска религия и я пазим като наше най-драгоценно богатство. Да бъдем същински Божии следовници и благовестители, вдъхновявани от образеца на светите Христови апостоли и на великите отци на Църквата, като през днешния ден празнувания св. Василий Велики, да свидетелстваме със словата и живота си за Христовото изкупително и избавително дело и за величието на Божията жертвена обич към човечеството и света, който самичък Бог ни е дал и поверил да пазим и съграждаме като създание на Неговата обич и дивен възвишен Промисъл.
В началото на Новата година отечески молитстваме от Всеподателя Бога за всички вас здраве, сили, жизненост и безстрашие във всяко положително и богоугодно дело, с което да украсяваме живота си и да способстваме за добруването на Църквата ни и обичната ни Родина, майка България.
Божието благословение и Неговата велика благосклонност да бъдат с всички нас!
Честита, мирна и от Бога благословена 2018-та година! ", сподели още Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР