София. Недоволни граждани протестират пред сградата на Министерството на труда

...
София. Недоволни граждани протестират пред сградата на Министерството на труда
Коментари Харесай

София: Граждани протестират срещу приетата „Национална стратегия за детето 2019 – 2030 г.“

София. Недоволни жители стачкуват пред постройката на Министерството на труда и обществената политика против препоръчаната и призната от Държавната организация за протекция на детето „ Национална тактика за детето 2019-2030 година “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Протестиращите считат, че новият документ е плод на тоталитарно мислене и е изрично недопустим за жителите на България. Според тях в документа се планува „ цялостна власт “ от страна на страната и респективно на обособените служители над живота на всяко дете и неговото семейство. Протестиращите настояват, че в основата на тактиката стои разрушение на обичайното семейство, цели се ограничение на правата на родителите и чрезмерно и недемократично разширение на контролните функционалности на страната във връзка с децата и фамилния живот.
Недоволните жители се притесняват, че съществува риск и в България обществените служби да изземат функционалностите на родителите, както и да се улесни изземването на деца от фамилиите им и преместването им в приемни фамилии. Техните терзания са за това, че децата ще бъдат третирани като обект на социална и държавна интервенция, при която ролята на родителите и естествената фамилна среда са сведени до най-малко. Те показват, че тактиката планува ранно полово образование в и отвън държавните учебни заведения, които се оставят в ръцете на държавните чиновници, както и неправителствените организации (доставчиците на услуги), работещи с тях. Противниците на тактиката декларират още, че тактиката е направена в нарушаване на съществени конституционни и човешки права, записани в Европейската спогодба за правата на индивида и главните свободи.
Агенция „ Фокус “ напомня : В началото на месец април Светият синод също изрази терзания във връзка новата тактика. В oфициалната си тогава позицията БПЦ съобщи, че планът за национална тактика за детето дава прекомерно огромни пълномощия на обществените чиновници и на страната, изземва функционалности на родителите и фамилията, отваря прекалено много порти за непозволено лишаване на децата, за анонимни голословни сигнали за родителско принуждение. И в това време не планува задоволително ограничения за подкрепяне на фамилии, които са затруднени в това да поставят нужните и задоволителни грижи за децата си.
Протестните дейности в София ще продължат до 17.30 часа. В региона има засилено полицейско наличие.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР