София не заслужава да прилича на гето с надраскани фасади.

...
София не заслужава да прилича на гето с надраскани фасади.
Коментари Харесай

Васил Терзиев: София не заслужава да прилича на гето с надраскани фасади

София не заслужава да наподобява на гето с надраскани фасади. Това написа в профила си във Facebook столичният кмет Васил Терзиев.

По време на събитието ще бъде награден и спечелилият в състезанието „ Енергията си ти “

Той споделя, че столичани не заслужават да живеят в подобен град. „ В диалозите ми с хора , те най-често споделят, че драсканиците по постройките, неналичието на осветяване, разрушените тротоари и дупките по улиците са това, което чакат да се промени в града “, написа кметът.

Той добави, че до момента в който главният обществен диалог е замяна на политически обвинявания, грижата за града и изпълняването на обещания не стопират.

 Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “: Има умрял човек 1 мин. Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “: Има умрял човек  Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда 2 мин. Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда  Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота 2 мин. Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота  Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище 2 мин. Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище  Министерство на здравеопазването с нова процедура: Разрешават ли на „ Търговска лига “ да построи болница? 2 мин. Министерство на здравеопазването с нова процедура: Разрешават ли на „ Търговска лига “ да построи болница?  „ Придобил е навиците на студент “: Как котаракът Макс получи докторска степен? 2 мин. „ Придобил е навиците на студент “: Как котаракът Макс получи докторска степен?  Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “: Има умрял човек 1 мин. Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “: Има умрял човек  Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда 2 мин. Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда  Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота 2 мин. Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота  Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище 2 мин. Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище  Министерство на здравеопазването с нова процедура: Разрешават ли на „ Търговска лига “ да построи болница? 2 мин. Министерство на здравеопазването с нова процедура: Разрешават ли на „ Търговска лига “ да построи болница?  „ Придобил е навиците на студент “: Как котаракът Макс получи докторска степен? 2 мин. „ Придобил е навиците на студент “: Как котаракът Макс получи докторска степен?

„ Започнахме с почистването на едно от емблематичните за София места – Националния замък на културата. Ще възстановим типа на присъщия врачански камък, с който е облицован НДК и който до този миг отговарящите за поддръжката компании не са успявали да почистят. Върху него от време на време са нанасяни пластове фасадна багра, с цел да заличат драскането със спрейове и замърсяването “, написа още Терзиев.

Той споделя също по този начин, че са извършени диалози с управлението на НДК. „ Разбрахме се дружно да върнем приветливата среда към най-оживеното място в града, където ежедневно се организират събития и концерти, идват хора от цялата страна, а децата на София се събират, играят, поддържат връзка “, добавя той.

Това ще спести на София над 2 млн. лева, посочи столичният кмет

Столичният кмет има вяра, че софиянци и гостите на столицата ще оценят напъните, които Столична община поставя и всички ще се стараят да пазят града чист, както пазят личния си дом.

„ Ние ще се погрижим да засилим контрола и видеонаблюдението към към този момент почистените места , тъй че на хванатите извършители да се търси цялата планувана в закона отговорност. Продължаваме с почистването и на загрозените подлези, стени и фасади на публични здания. Да рисуваш със спрей върху фасадите на публични и жилищни здания може да бъде изкуство, само че може и да е елементарен вандалски акт “, добавя още Васил Терзиев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР