София. Не съм зависим нито от ДПС, нито от някакво

...
София. Не съм зависим нито от ДПС, нито от някакво
Коментари Харесай

Николай Василев: Не съм зависим нито от ДПС, нито от някакво задкулисие

София. Не съм подвластен нито от Движение за права и свободи, нито от някакво задкулисие. Това сподели на конференция Николай Василев, който беше номиниран за министър-председател в първия проектокабинет на „ ИТН “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. „ Бих желал да благодаря на многото хора, които ме поддържаха - и персонално, и по медиите, съответно и на мои някогашни сътрудници от Национална движение „Симеон Втори", които без да съм ги молил са се присъединили по медиите. В този номиниран кабинет с изключение на мен, няма нищо други общо с Национална движение „Симеон Втори". Даже Любомир Дацов, доколкото знам, не е бил член на Национална движение „Симеон Втори", когато в бил заместник-министър. Едно от най-хубавите неща, които ми се случиха през тази година, е да мога да споделям и да опозная по-отблизо другите 17 претенденти за министри. Те са страхотни хора. Надявам се, че за множеството от тях този план не е приключил. Ако бяхме получили поддръжка, можете да бъдете сигурни, че това щеше да бъде най-реформаторският и най-модерен кабинет в българския преход. Това щеше да бъде кабинетът, който щеше да работи с най-голяма скорост, непозната до момента “, сподели още Василев.

„ Щяхме да предложим почтено и професионално ръководство. Това щеше да бъде държавно управление с ДНК на бъдещето. Независимо в този момент какво ще стане, има един доста значим и позитивен резултат. Българското публично се убеди, че нашата нация има не малко добре образовани, честни, способени хора и положителни експерти. Това е предизвикателство към всички политически сили в бъдеще да излъчват държавни управления, най-малко на това равнище. През цялото време следвах тактиката на партия „ ИТН “, която завоюва изборите “, разясни Николай Василев.

Той разяснява рецензиите, оправени към него, като уточни, че се наскърбява от изказванията, че е артикул на Движение за права и свободи.
„ През последните три дни освен към мен, а и към сътрудниците претенденти за министри, се насочиха много цунамита. Според мен те се обезвредиха взаимно и демонстрираха, че може би съм равно далечен от всички. Не считам, че съм потърпевш от тези офанзиви. Една от рецензиите към мен през тази седмица е, че не съм ново лице. Това е правилно. Повечето лица в оферти кабинет са напълно нови. Ако претендентът са министър председател беше напълно нов, щеше да има друга рецензия, че той няма управнически или административен опит. Една от другите съществени рецензии е, че съм бил от Национална движение „Симеон Втори". Това нито го отхвърлям, нито ме наскърбява. Не се диференцирам от това си минало, а по-скоро се гордея, че съм бил част от поколението държавници, което вкара България в НАТО и Европейски Съюз. Друга по-озадачаваща за мен рецензия, която ме наскърбява, е, че съм бил артикул на Движение за права и свободи, тъй като съм взел участие в тройната коалиция. Бил съм част от Тройната коалиция, не тъй като съм ляв или имам нещо обши с Движение за права и свободи, а тъй като нямаше друга коалиция, която да подсигурява влизането на България в Европейски Съюз “, сподели Николай Василев.

„ Аз съм единственият човек в България, който преди време е уволнил Делян Пеевски “, добави той.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР