София. Не очаквам да има драматично повишаване в цената на

...
София. Не очаквам да има драматично повишаване в цената на
Коментари Харесай

Станислав Тодоров, новият председател на КЕВР: Не очаквам да има драматично повишаване на електроенергията за битовия потребител

София. Не чакам да има трагично повишение в цената на електрическата енергия за битовия консуматор. Това сподели Станислав Тодоров, новият ръководител на КЕВР, по време на встъпването си в служба, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . По думите му оттук насетне има няколко належащи тематики, по които би трябвало да се вземат решения.

„ Едната е мораториума, който беше натрапен от Народното събрание върху решението на Комисията. Този мораториум, при тяхно предпочитание, може да отпадне. От наша страна - ние сме подготвени да предоставим в къси периоди всички разбори, с които те да придобият убеденост за това какво следва – както във връзка с потребителите, по този начин и във връзка с производителите и на енергоразпределителните сдружения. Същото се касае и за бранш „ Топлоенергетика “ – там би трябвало да създадем нашите разбори, да вземем решение и да съобщим резултатите на Народното събрание. Третият главен проблем са новите бизнес проекти на ВиК сдруженията “, уточни Станислав Тодоров.

Той съобщи, че се надява оттук насетне да бъде надградено към този момент постигнатото, което, по думите му, не е по никакъв начин малко. „ Надявам се и че ще успеем дружно да посрещнем провокациите, които ни предстоят през идващите 5 години “, добави Тодоров.

Досегашният ръководител на КЕВР Иван Иванов пожела триумф на новия началник.
„ Наистина съм впечатлен, че постът се поема от един млад и деятелен човек, който във вчерашното си изявление в Народното събрание, сподели, че е наясно с цялата визия за развиване на енергийната политика на България, тъй че да се надгради постигнатото и това да бъде в полза на цялото общество. От друга страна, нещо, което е извънредно значимо за Енергийната комисия, е нейната самостоятелност. Тя, съчетана със спазването на законността, е от извънредно значение, с цел да бъдат нашите решения устойчиви и да бъдат в полза на енергетиката, на сдруженията и на цялата страна “, уточни Иван Иванов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР