София не може да продължава да се развива дебалансирано -

...
София не може да продължава да се развива дебалансирано -
Коментари Харесай

Калоян Паргов: В София БСП ще работи за прозрачност, експертност и ще питаме хората

София не може да продължава да се развива дебалансирано - ние ще работим за бистрота, експертност и ще питаме хората. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов в ефира на телевизия " Европа ". " В София има значително проблеми и мога да кажа три неща, които би трябвало да се случат и за които ще работим. На първо място това е бистрота, на второ място повече експертност и на трето - да питаме хората. Защо? Защото ГЕРБ явно се пробват да ни показват своите планове като само решение, а виждаме резултата и мнението на хората. Не приказвам единствено за ремонтите, приказвам за политиката като цяло. Колко пъти за 10 години питахме хората? Три референдума предложихме, един не се позволи “, уточни Паргов. „ Дайте да питаме хората! ", прикани той.

„ София не може да продължава да се развива дебалансирано. От 2015 година, а и в този момент този лайтмотив ще бъде акцент в нашата платформа. Г-жа Фандъкова за следващ път си го приши, само че за четири години какво направи? Колко квартала оправи? ", попита Калоян Паргов и посочи, че има такива квартали, в които асфалтът е от времето на социализма.

Според него в София има голямо неодобрение от това ръководство. И то може да се характеризира с две думи - развиване в застой последните 10 години. София има потребност от смяна за една друга вероятност.

По думите му е доста значима консолидацията. На лявото, на партията на първо място и на онази част от обществото, която желае смяна. " И в тази ситуация евентуална опция за такава консолидираща фигура е Мая Манолова ", съобщи водачът на столичните социалисти.

" Наясно съм, че Българска социалистическа партия сама на този стадий не може да завоюва избори в София поради 30-годишните настройки. Мая Манолова в действителност може да събере капацитет оттатък опциите на Българска социалистическа партия ", сподели Паргов. По думите му издигането на една кандидатура от Инициативен комитет не е нещо ненормално, както и подкрепянето й от политическа партия също не е извънредно. " Назад в годините Българска социалистическа партия е пробвала разнообразни модели на присъединяване в локалната власт, в това число и да се издига и да се поддържа гражданска кандидатура ", добави още той. Калоян Паргов посочи, че с цел да се успее в София и да се наложи смяната, би трябвало да се работи мъдро.

" Формирането на болшинство е основно за един кмет, тъй като без такова, колкото и да е известен, няма по какъв начин да ръководи “, безапелационен бе ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в СОС. Той уточни, че болшинството в общинския съвет дава зелена светлина на една или друга политика, на едно или друго желание на един кмет, само че болшинството в Столичния общински съвет не би трябвало да бъде гумен щемпел, както до момента.

„ Целите на Българска социалистическа партия в тези локални избори са 100 % нарастване на кметовете и 30 % нарастване на съветниците в страната. За София - това е доста увеличение на общинските съветници, като най-малко удвояване и преобразяване на Българска социалистическа партия в незаобиколим фактор във образуването на политиката на Столична община ", заключи Паргов.

Председателят на Българска социалистическа партия – София напомни, че подготовката за локалните избори е почнала още през ноември 2017 година „ Тогава пред структурите на Градската организация, дружно с Корнелия Нинова, обявихме това начало и че кандидатура вид Румен Радев е печелившият модел за София ", изясни Калоян Паргов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР