София. Не го намирам за натиск, а по-скоро за излишен

...
София. Не го намирам за натиск, а по-скоро за излишен
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков: Не го намирам за натиск, а по-скоро за излишен пиар от страна на Прокуратурата

София. Не го намирам за напън, а по-скоро за непотребен пиар от страна на Прокуратурата. Това сподели пред публицисти министър-председателят Кирил Петков при явяването си пред държавното обвиняване, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . По-рано президентът Румен Радев дефинира разпитът му в Прокуратурата като форма на институционално изнудване. Премиерът изясни, че екипът му е събрал лист с 19 имена на персони, които от дълго време циркулират в медийното пространство.

„ Съжалявам, че прокуратурата има потребност от Изпълнителната власт по този метод - да носи спомагателна информация и че желае даказателства, само че аз съм тук да предам всичко, което е в моите ръце. Това е обществена информация, има доста журналистически следствия, тези хора не са от през днешния ден или от през вчерашния ден “, добави Кирил Петков.

„ За мен една прокуратура би трябвало сама да може да направи това домашно и сама да се самосезира по обществени данни. Това е част от техните отговорности. Аз съм въпреки това удовлетворен, че тези имена, които досега са били говорени, само че в никакъв случай не сме чули от Прокуратурата, уповавам се да подхващат всички дейности, откакто министър председателят им ги носи на крайници “, сподели още Кирил Петков.

„ Аз не съм тук да споделям кой е отговорен и кой не “, разяснява още министър председателят.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР