София. Не е установено питейната вода в Хасково да е

...
София. Не е установено питейната вода в Хасково да е
Коментари Харесай

Александър Ненков: До този момент не е установено питейната вода в Хасково да е опасна за гражданите

София. Не е открито питейната вода в Хасково да е рискова за жителите. Това сподели в изявление за Радио " Фокус " Александър Ненков, член на парламентарната краткотрайна комисия за определяне на евентуално рисковите питейни води. Той добави, че от време на време се получават завишавания на урана във водата или друга алфа или бета интензивност, само че това зависи от водоизточника. " Този развой е в динамичност и се въздейства от разнообразни фактори ", посочи Ненков.
„ Има разнообразни типове алфа и бета интензивност във водата в Хасково. За нея се чака широкоспектърен разбор и това беше претекстът, с цел да се удължи с два месеца работата на комисията, с цел да може този разбор да покаже въпросната интензивност на какво се дължи. След излизането на резултатите може да се каже изрично дали водата е рискова за популацията, или не “, уточни Александър Ненков.
Той заяви, че отсега нататък ще бъде предложен по-чест мониторинг на питейната вода в страната, по-добра съгласуваност сред институциите, тъй като, когато и да има изменение на параметрите на качествата на водата и заплаха за популацията, всички да са сигурни, че ще бъдат взети съответните ограничения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР