София не е градът с най-замърсен въздух. В момента има

...
София не е градът с най-замърсен въздух. В момента има
Коментари Харесай

Зам.-кметът по екологията: Има превишение на нормите на финни прахови частици във въздуха в цяла София



София не е градът с най-замърсен въздух. В момента има превишение във всички квартали на София, в които има станции, само че не би трябвало да се вършат изводи на едночасови правила. Това съобщи Йоана Христова – зам.-кмет по въпросите на екологията в София пред БНР.

Тя добави, че бюлетинът, който генерира превишението, се издава от Изпълнителна организация по околна среда и то е следващ деня, който е минал. „ Всички ограничения, които се подхващат, би трябвало да се гледат като цялост, тъй като няма вълшебно хапче “.

„ Не би трябвало да изпадаме в едната прекаленост да приказваме единствено за излъчвания от избран вид източници. Над 100 ограничения се извършват както във връзка с превоза, по този начин и на битовото отопление, по този начин и на засиления надзор. Не мисля, че би трябвало да се основава суматоха. Всички тези неща се извършват редом. Нашата цел е в това време да увеличим и информацията, която подаваме към жителите “, увери зам.-кметът на София.

„ Две системи работят – едната дава информация в действително време, другата е за ранно предизвестие. Истината е, че има потребност от спомагателна информация, по тази причина ние работим и в тази посока както с тези ограничения, по този начин и с изследването, което следва да стартираме, по отношение на построяването на локална мониторингова мрежа, със станции, които са калибрирани от упълномощени лаборатории “.

„ Безплатен градски превоз е очакван като част от ограниченията, които следва да бъдат прегледани в София “, сподели още Йоана Христова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР