София. Не аз определям заплатата на президента, а Народното събрание,

...
София. Не аз определям заплатата на президента, а Народното събрание,
Коментари Харесай

Държавният глава Румен Радев: Не аз определям заплатата на президента, а Народното събрание, така че депутатите са в пълното право да я намалят

София. Не аз дефинирам заплатата на президента, а Народното събрание, тъй че депутатите са в цялостното право да я понижат, както намерят за добре. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. Във връзка с апела на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова към президента да даде морална поддръжка на предлагането на левицата за понижаване на заплатите на депутатите, президентът разяснява: „ Първо, във връзка с моята заплата, която e обект на коментар от няколко дни - не аз дефинирам заплатата на президента, а Народното събрание. Така че народните представители са в цялостното си право да я понижат, както намерят за добре. Що се отнася до увеличението на заплатите на политическия хайлайф, то е целесъобразно единствено в случай че бъде обвързано с тяхната активност във връзка с действителното благосъстоянието на българските жители. Такива трендове към този момент няма “. Според него една от аргументите българските жители да бъдат по улиците е, че не имат вяра, че българските политици разчитат единствено на заплатата си. „ Българите ще имат заслужен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят единствено от заплатата “, добави още Румен Радев.
На въпрос за процесите в държавното управление и това кой да остане и кой да си тръгне, президентът отговори: „ Не се меся в кухнята на обединенията и на партиите “.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР