София – Европейска столица на спорта и Столична община подпомагат

...
София – Европейска столица на спорта и Столична община подпомагат
Коментари Харесай

София – Евростолица на спорта подпомага започващото Световно първенство по шахмат за незрящи

София – Европейска столица на спорта и Столична община подкрепят интензивно започващото в събота Световно състезание по шахмат за незрящи и едва виждащи хора. Шампионатът е първия от сходен сан в България и събира 15-те най-хубави тима на планетата.

Нашите представители ще вземат участие с два състава, защото Азербайджан отдръпна отбора си в последния миг. Партиите ще се играят в залите на хотел Маринела.

„ Искам да изкажа специфични благодарности на Столична община, Фондация София – Европейска столица на спорта и персонално на госпожа Фандъкова и господин Елен Герджиков за голямата помощ, оказана на Федерация „ Спорт за хора със зрителни увреждания “ – освен за това състезание, а като цяло през годините, “ това съобщи на конференция в Българска телеграфна агенция доктор Иван Янев, ръководител на федерацията.

На срещата с медиите участваха още Анатоли Илиев – учредителен секретар на София – Европейска столица на спорта и член на Управителния ръб на ACES EUROPE, Ангелина Ангелова - административен шеф на Сдружение „ Маринела “, доктор Радослав Атанасов – учител в НСА и основен арбитър на шампионата и други

Отборите ще бъдат разграничени в две групи по осем и по системата всеки против всеки в първите седем дни ще дефинират двойките, които ще спорят за златото, бронза, пето, седмо и така нататък място.

Шампионатът минава под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев и е подсилен от известни наши спортисти: Румяна Нейкова, Кубрат Пулев, Тереза Маринова и други Церемонията по откриването е в събота от 10 ч. в хотел Маринела, а награждаванетго на 30 юли в 17.30 ч. също там.

Партиите ще се излъчват онлайн с коментар на британски.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР